De norske alpingutta misfornøyde med nedkortet utfordel

ALPINT

PYEONGCHANG/OSLO (VG) Kjetil Jansrud (32) og Aksel Lund Svindal (35) var under halvsekundet bak etter utfordelen av kombinasjonen, men det var de vriene forholdene som kom i fokus.

Publisert: Oppdatert: 13.02.18 06:43

– Vi skal gjennom forhold som vi ikke har vært med på tidligere i år. Det er en skikkelig isete løype som ble vannet for et par dager siden. Det gjør at slalåmgutta er mer kjente med forholdene, sa Jansrud til VG og Eurosport i pressesonen.

Utfordelen ble kortet ned etter at den lumske Korea-vinden herjet også tirsdag. Det betydde at avstanden mellom utforkanonene og slalåmspesialistene ikke ble like stor som ved normale forhold.

ALT OM OL: Sjekk VGs OL-studio

Selv om utforen ble kortet ned, går slalåmen fra toppen som planlagt. Det mener Jansrud er ødeleggende for gullsjansene.

– Jeg mener personlig at det er litt synd at en OL-kombi skal være sånn, sa Jansrud, som samtidig forsikret at han er offensiv før slalåmdelen.

– Men det er bare å spenne på seg slalåmskiene og gi full gass.

Ikke på skuddhold

Selv om han ligger kun 27 hundredeler bak etter utfordelen, mener han at det skal holde veldig hardt vis-à-vis slalåmspesialistene. Verdens kanskje beste slalåmkjører Marcel Hirscher var ikke mer enn 1,32 sekunder bak etter utfordelen.

Derfor avviser Jansrud at han ligger på skuddhold før slalåmdelen.

– På ingen måte. Avstanden er altfor kort til slalåmgutta, dessverre.

SE OGSÅ: Få eksklusive OL-saker på VG+

Aleksander Aamodt Kilde fikk et skikkelig vindkast rett i fleisen på vei ned løypa og i mål var han hele 1,68 sekunder bak ledertiden til tyske Thomas Dressen. Han syns det var synd at forholdene utgjorde så store forskjeller i utforløypa.

– Jeg syns det er litt kjipt, spesielt når det er OL. Men det er en avgjørelse (om å gjennomføre utfordelen journ.anm.) som er tatt og da må man bare presse seg gjennom, sa Kilde om forholdene.

– Det er noen slalåmløpere som slår topp 10 utforløpere. Det er litt spesielt, sa han.

Han mener man må ta utfortidene med en solid klype salt etter at delen ble kortet ned.

Svindal dropper slalåmdelen

Aksel Lund Svindal var best av de norske, kun syv hundredeler bak ledertiden. Likevel dropper han å kjøre slalåmdelen for å spare kneet til super-G.

– Jeg varmet opp, men kjente det i kneet. Og da orker jeg ikke risikere noe med tanke på utfor og super-G de kommende dagene, sier han da VG møter han på utøverhotellet.

Avgjørelsen kom ikke som noe sjokk ettersom han like etter utfordelen tvilte på om han skulle kjøre slalåmen.

– Slalåmformen min er ikke-eksisterende. Men jeg kan kjøre på ski, så jeg satser på at det går, sa han til VG etter å ha klokket inn til nest beste tid på utfordelen.

Få OL-nyheter rett i innboksen din på Messenger:https://www.messenger.com/t/vgnettsporten

Slalåmdelen av kombinasjonen kjøres klokken 07.00 norsk tid.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Her kan du lese mer om