Jansrud vant Super-G - Svindal på andreplass i comebacket

ALPINT

Aksel Lund Svindal (33) kjørte sitt første renn etter at korsbåndet røk i januar, og endte på andreplass i franske Val d'Isere - bare slått av Kjetil Jansrud (31).

Publisert: Oppdatert: 02.12.16 20:39

– Jeg er litt usikker på hva jeg skal si, jeg er litt ordknapp. Dette er slikt man drømmer om. Dette var noe jeg drømte om, og da er det litt uoppnålig. Dette hadde jeg ikke trodd, sa Svindal til NRK før seieren var helt sikret.

Det er fortsatt løpere igjen, men det må mer enn en sensasjon til dersom noen skal true den norske duoen i tet.

– Det var ikke superrealistisk med pallplass her. Jeg har vært jevnlig på telefonen med folk i Olympiatoppen som har vært skeptiske til at jeg i det hele tatt skulle kjøre, legger han til.

Stygt skadet i januar: Svindal røk korsbåndet i Kitzbühel

Han har et syltynt treningsgrunnlag som følge av den alvorlige skaden, men at den norske alpintstjernen valgte å kjøre viste seg å være en genistrek. Det ble nemlig dobbelt norsk i verdenscupåpningen i super-G. Fra startnummer fem kjørte Svindal ned til ledelse - 28 hundredeler foran Bostjan Kline som frem til da hadde bestetid.

– Jeg prøvde å gi gass, og så var det litt tricky noen steder. Det grønne tallet hadde jeg ikke regnet med. Men det handlet om å gi gass. I fjor var jeg enormt godt forberedt på alle måter, mens nå må jeg gjøre noe ekstraordinært, forklarer Svindal.

VG+: Portrettintervju med Jansrud før sesongstarten: – Savner ikke kjæreste

Han ble bare slått av Jansrud som kjørte med startnummer syv, og slo Svindal med 17 hundredeler i mål.

– Det var deilig, men vanskelig. Vi trodde på besiktigelsen at dette skulle bli ganske behagelig, men så ble det vanskelig. Men det gikk nå bra det her da. Jeg føler meg litt som en partypooper, men jeg har ikke dårlig samvittighet sier Jansrud til NRK og gliser bredt til Svindal.

Dominik Paris fra Italia tok tredjeplassen.

PS! Aleksander Aamodt Kilde gjorde et par store feil, og havnet langt ned på resultatlisten.

Her kan du lese mer om