Haver-Løseth tangerte norsk OL-rekord: – Nå må jeg holde på til 2022

PYEONGCHANG/OSLO (VG) Nina Haver-Løseth (28) var sjanseløs på medalje i OL-slalåmen, men smilte stort over å ha tangert den beste norske plasseringen i en OL-slalåm.

– Det er litt sånn bittersøt følelse. Formen kom i morges. Da fikk jeg kjent litt på den. Jeg klarer ikke helt å få ut det jeg kan, men det har jeg ikke følt i hele år. Samtidig så må jeg si meg fornøyd, sier Haver-Løseth til VG.

Den norske 28-åringen endte på sjetteplass 1,53 bak den svenske gullvinneren Frida Hansdotter (32). Det var 1,21 sekund opp til bronseplassen.

Det er tangering av det beste en kvinnelig norsk alpinist har gjort i en OL-slalåm. Inger Bjørnbakken og Astrid Sandvik delte sjetteplassen i Cortina d'Ampezzo i 1956.

Rekorden fikk Haver-Løseth til å måpe:

– What?! Det er jo veldig hyggelig!

– Shit, nå må jeg holde på til 2022 da, sier Haver-Løseth og ler.

– Det var litt godt å kjenne på den følelsen at jeg kan faktisk kjøre slalåm fortsatt. Det gikk bra på oppvarming og jeg hadde noen bra partier.

– Unner Frida gullet

Haver-Løseth var nummer fem etter første omgang 86 hundredeler bak lederen Wendy Holdener. Hun var bare 40 hundredeler bak en pallplass.

Frida Hansdotter tok gullet fem små hundredeler foran Holdener. Bronsen gikk til Katharina Gallhuber.

– Jeg unner Frida gullet ordentlig. Vi har vært litt på slalåmlag tidligere. Jeg har trent mye med svenskene. Det er rørende å se. Frida er rå på å gi full gass, sier Haver-Løseth til TV Norge.

les også

Svindal usikker på fremtiden: – Dette kan være mitt siste mesterskap

Første Hansdotter-gull

Hansdotter har fire verdenscupseirer, 18 andreplasser og ni tredjeplasser. Fra før i mesterskap har 32-åringen to sølv og tre bronser i VM.

– Helt fantastisk. Jeg har hatt en god følelse hele dagen. Jeg la bort presset og «nu kör jag», sier OL-vinneren av slalåmen til TV Norge.

Mikaela Shiffrin, som tok gullet i i storslalåm foran Ragnhild Mowinckel, ble nummer fire foran Anna Swenn Larsson.

Østerrikske Gallhuber var bare nummer ni etter første omgang - 1,23 bak Holdener. Men Gallhuber gjorde en glimrende andre omgang som til slutt holdt ga hun bronse.

Maren Skjøld ble nummer 22 hele 3,99 bak Hansdotter. Det ble 25. plass for Kristin Lysdahl.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder