Windingstad tok sin første verdenscupseier: – Rett og slett rått

Rasmus Windingstad (26) slo knockout på verdenseliten og sikret karrierens første verdenscupseier i parallellstorslalåmen i Alta Badia. Etterpå ble han – bokstavelig talt – løftet opp av lagkompisene sine.

– Jaaa! F**k yeah! skrek Rasmus Windingstad da han krysset målstreken foran Roland Leitninger og ble finaleklar i parallellstorslalåmen i Alta Badia mandag kveld.

– Rett og slett rått

Der, i finalen, møtte han tyske Stefan Luitz, som på sin side hadde gjort kort prosess på Leif Kristian Nestvold-Haugen i sin semifinale.

Windingstad kjørte fra tyskeren fra start til mål og krysset målstreken 41 hundredeler foran konkurrenten.

– Det er nydelig kjørt, rett og slett rått, kommenterte tidligere toppalpinist Kjetil André Aamodt for NRK.

Med seieren i lomma kunne Windingstad juble for sin første verdenscupseier i karrieren. Fra før av sto Bærum-alpinisten med én andreplass som sin bestenotering. Den kom i storslalåmen i Kranjska Gora forrige vinter.

– Det var fantastisk moro. Man hører ofte andre som vinner for første gang si at det er vanskelig å sette ord på det, og det stemmer faktisk litt. Det tar litt tid før det synker inn, sier Windingstad til NTB.

Da er det kanskje ikke så rart at de norske lagkompisene løftet ham opp etterpå.

PÅ TOPP: Rasmus Windingstad løftes opp av sine norske lagkompiser etter seieren mandag. Foto: Alessandro Trovati / AP

les også

Kristoffersen rørt av Aamodt-ros etter historisk bragd

Fikk trofé med på kjøpet

Rasmus Windingstad kunne juble for mer enn «bare» sin første verdenscupseier.

Seieren gjorde at han gikk til topps i kampen om «Sør-Tirol-troféet», som går til den med flest verdenscuppoeng fra de fire rennene i Val Gardena og Alta Badia.

Windingstad ble nummer 30 i super-G-en, utforen ble avlyst, men så vartet han opp med en syvendeplass i storslalåmen – og altså seier i parallellstorslalåmen.

Troféet har blitt delt ut siden 2016 og alltid blitt vunnet av en nordmann (se faktaboks).

les også

Jansrud kjørte inn 180.000 «ekstrakroner» i Italia – spanderer fest på støtteapparatet

Det er ikke bare heder og ære som følger med troféet. Windingstad mottar en premiesum på 20.000 euro, rett i underkant av 200.000 kroner, og også en byste i tre av eget hode.

Det er imidlertid bare småpenger i forhold til hva vinneren av utforrennet og slalåmrennet i berømte Kitzbühel får den 25. og 26. januar januar.

Der, for å markere rennets 80-årsdag, har arrangøren økt premiesummen til hver vinner fra ca. 750.000 kroner (75.000 euro) til nærmere én million (100.000 euro).

RÅD TIL BOBLER: Rasmus Windingstad og Stefan Luitz (t.v.) spruter med sprudlevannet etter rennet. Foto: ALESSANDRO GAROFALO / REUTERS

les også

Jansrud endelig på pallen: Tapte hundredelsdrama

Solid norsk laginnsats

Ikke nok med at Windingstad vant mandag kveld under flomlysene i Alta Badia.

Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer fire, Lucas Braathen fem og Henrik Kristoffersen nummer syv.

– Vi hadde en så god dag i går, og så klarte vi å levere på samme nivå i dag. Det er utrolig moro, sier Windingstad.

Alexander Aamodt Kilde røk i åttedelsfinalen mot Windingstad, Fabian Solheim og Atle Lie McGratch måtte takke for seg i sekstendelsfinalen, mens Kjetil Jansrud ikke klarte å kvalifisere seg til utslagsrundene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder