Kilde mistet ledelsen i verdenscupen

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp til pallen i 2. omgang, men det var franske Alexis Pinturault som kunne juble mest i Hinterstoder.

  • Sjur Tveito

Før dagens storslalåm-renn i Hinterstoder ledet Aleksander Aamodt Kilde totalcupen i verdenscupen med 34 poeng ned til Alexis Pinturault. Men i mandagens storslalåmrenn var franskmannen helt suveren og tok over ledelsen i totalcupen.

Henrik Kristoffersen lå på 6. plass etter første omgang, men endte som nummer tre, og tok sin 62. pallplass i karrieren.

– Jeg kjører bra på flata, men det ryker litt tid i henget. Det var en rar første omgang, men jeg henter meg igjen i 2. omgang og pallen er bra. Så lenge man er på pallen skal en stort sett være fornøyd, sier han til TV 2 etter rennet.

Kristoffersen overtok ledelsen i storslalåmcupen med dagens 3. plass. Pinturault ligger bare seks poeng bak 25-åringen.

Pinturault leverte en førsteomgang det luktet svidd av og ledet storslalåmrennet med nesten sekundet på nærmeste utfordrer etter første omgang. I finaleomgangen hadde han grei kontroll, og vant med 45 hundredeler ned til Zubcic.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte seg også opp i 2. omgang, og var fornøyd med 6. plass.

– Det er umulig å vite hvordan det går underveis, og det svinger en del på toppen, men fra bunnen holder jeg følge. Nok en topp seks skal jeg være fornøyd med og sier noe om stabiliteten, sier han.

Pinturault leder nå verdenscupen med 1148 poeng, 26 poeng foran Aamodt Kilde. Henrik Kristoffersen ligger på 3. plass, 107 poeng bak franskmannen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer ni i mandagens renn og sørget for tre nordmenn topp ti. Marcus Monsen ble nummer 27.

Mer om

  1. Aleksander Aamodt Kilde
  2. Alpint
  3. Henrik Kristoffersen

Flere artikler

  1. Kristoffersen overtok ledelsen i verdenscupen

  2. Kristoffersen nærmere Kilde i totalcupen etter super-G-debut og Kilde-fall

  3. Norsk nedtur etter strålende 1. omgang

  4. Kilde lider av verdenscupavlysninger: – Ikke akkurat en fordel for min del

  5. Kilde verdenscupvinner etter avlysning: – Surrealistisk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder