FÅ NY KOMITELEDER: Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde under inspeksjonen av utforløypa i St. Moritz mandag. Alpinkomiteens leder, Trond Olsen, gikk av få dager tidligere. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Alpin-leder trekker seg etter uenighet

Olsen til VG: – Prosesser må styres ut fra fakta og ikke synsing

Trond Olsen har gitt Norges Skiforbund beskjed om at han trekker seg som leder av alpinkomiteen.

Publisert:

Det får VG opplyst mandag ettermiddag.

Trond Olsen ble sammen med resten av alpinkomiteen innvalgt på Skitinget i slutten av mai i fjor. Nå blir det altså omveltninger etter bare ni måneder. Olsen - til vanlig advokat - bekrefter han at han trekker seg på grunn intern uenighet.

– Jeg opplevde at alpinkomiteen fikk et klart mandat under Skitinget i vår. Det handlet i stor grad om å skape forutsigbarhet rundt økonomien, for igjen å kunne skape forutsigbarhet i alpint sin sportslige aktivitet. Jeg konstaterer nå at vi er uenige internt om veien videre og ser det derfor ikke som mulig å lande det mandat som ble gitt, sier Olsen.

Så du denne? Kristoffersen fyrer løs mot forbundet

GIR SEG: Trond Olsen trekker seg som leder av alpinkomiteen. Foto: Kjell G. Karlsen Avisen Fremover

– Det som har overrasket meg er hvordan disse prosessene styres i forbundet og det jeg opplever fra enkelte som å ha manglede endringsvilje. Slike prosesser må styres ut fra fakta og ikke synsing, uten at jeg vil utdype dette noe mer nå. Her har idretten noe å lære dersom en skal skape forutsigbare, klare og presise rammer for idretten vår, legger Olsen til.

Det siste året har vært preget av uro i norsk idrettsledelse. På toppen kom søksmålet alpinist Henrik Kristoffersen har rettet mot Norges Skiforbund. Han ønsker, som kollega Aksel Lund Svindal, å promotere energidrikken Red Bull på hjelmen sin - uten at han får lov til dette.

Lurer du på mer om bakgrunnen for konflikten? Les her!

«Intern uro»

Etter det VG forstår skal ikke Kristoffersen-saken ha vært avgjørende for Olsens beslutning.

Skipresident Erik Røste er på vei til åpningen av alpint-VM i St. Mortiz og har ikke vært tilgjengelig mandag ettermiddag. Visepresident i Norges Skiforbund, Eva Tine Riis-Johannessen, bekrefter at Olsen har gitt seg og sier at det skyldes «intern uro i alpinkomiteen». Hva som skjer videre er foreløpig ikke helt bestemt.

– Det må vi se på. I utgangspunktet er det nestlederen som rykker opp i en sånn komité.

– Nå må alpint se på hvordan de skal drive dette videre. Vi må bare gi det litt tid, , sier Riis-Johannessen til VG.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder