LITE FORNØYD: Nina Løseth underveis i førsteomgangen av dagens slalåmrenn.
LITE FORNØYD: Nina Løseth underveis i førsteomgangen av dagens slalåmrenn. Foto:Cornelius Poppe,NTB scanpix

Løseth skuffet i slalåmen: - En dårlig dag på jobben

ALPINT

BEAVER CREEK (VG)  Hun hadde store forhåpninger til seg selv, men Nina Løseth (25) må reise hjem fra VM med to 11. plasser i kofferten.

Publisert: Oppdatert: 15.01.16 14:17

– Jeg er skuffet nå. Men det går fort over, sier Løseth.

25-åringen leverte ingen god første omgang, og startet finalerunden 1.40 bak ledende Mikaela Shiffrin. Det var et gap oppover som hun ikke hadde sjanse til å greie å tette.

– Det var en dårlig dag på jobben, som kom ekstremt ubeleilig. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si, det er bare slik det er, sier hun.

Løseth kjørte bedre i andreomgang enn hva hun gjorde i første, men likevel ble det noen småfeil nedover i løypa.

Hjemme-gull

Til slutt ble hun nummer 11, 1.41,43 sekunder bak Mikaela Shiffrin, som tok VM-gull på hjemmebane. Da 19-åringen sto igjen som siste startende på toppen, var svenske Frida Hansdotter i ledelsen nede i målområdet.

Hansdotter fikk et neglebitende halvannet minutt før Shiffrin var i mål. Den amerikanske jenta lå bare noen hundredeler bak svensken, men like før mål greide Shiffrin å avansere.

I mål var hun 34 hundredeler foran Hansdotter, som dermed måtte nøye seg med sølv. Tsjekkiske Sarka Strachova tok bronse.

Da ordene «new leader» blinket over storskjermen på stadion, eksploderte det på tribunen. Shiffrin er oppvokst i nabolaget, og jubelen hun ble møtt med da hun hadde sikret gullet må minst ha hørtes til barndomshjemmet hennes i Eagle Vail.

Og antakelig noen mil lengre også.

For pent

Løseth var nummer 13 etter første omgang.

Allerede fra starten av den første turen hennes nedover bakken, ble det klart at 25-åringen ikke var helt på hugget. Det gikk rett og slett litt for smått hele veien.

Det samme gjorde det i finaleomgangen. Løseth avanserte noen små plasser og endte til slutt på 11. plass. Vel inne i målområdet kastet hun et blikk på tavlen og tenkte: «Oi. Dette var ikke bra».

– Men jeg følte helt klart at jeg gjorde en bedre andreomgang enn første, slår hun fast.

Dermed er VM over for Løseth, som ikke greide å melde seg på i medaljekampen verken i storslalåm eller slalåm.

PS! I morgen er det herrenes tur til å sette utfor slalåmløypen. Første omgang starter klokken 18.15, løpet kan du se på NRK.

Her kan du lese mer om