Skuffet Kristoffersen sjanseløs på slalåmpallen i Åre: − For dårlig

ÅRE/OSLO (VG) Det ble for langt opp for Henrik Kristoffersen etter en 1. omgang der han ikke skjønte helt hvorfor det gikk så galt. Nordmannen endte langt utenfor den østerrikske slalåmpallen.

Kristoffersen hadde 1,70 sekunder opp til ledende Marcel Hirscher og nesten halvsekundet opp til Marco Shwarz på 3. plass etter 1. omgang.

– Jeg skjønner ikke hvordan avstanden er blitt så stor. Det kjentes ikke SÅ dårlig ut. Jeg gjorde ingen store feil og har ingen unnskyldning. Hvis noen har noen råd, så tar jeg imot det. Jeg må høre hva fatter’n sier, vi må se hva som skjedde, sa han oppgitt da.

les også

Vinnerskallen!

Det ble rett og slett for mye å ta igjen for Henrik Kristoffersen.

Storslalåmvinneren fra fredag maktet ikke å finne en mirakelkur for å kjøre fort nok i omgang nummer to, og da han var inne på en foreløpig 3. plass, ristet han umiddelbart på hodet for så å kjøre rett inn i utøverboksen.

Han var tydelig misfornøyd med egen prestasjon, og etter at Manuel Feller, nummer fem etter 1. omgang, hadde gjort sitt, var det helt klart at det ikke ble noen pallplass på Kristoffersen.

– Slalåmen er for dårlig per dags dato. Jeg er for dårlig i slalåm per dags dato. Mer er det ikke å si, sier Henrik Kristoffersen til VG.

Til slutt ble det 8. plass for Kristoffersen, som endte 1,12 sekunder bak østerrikske Marcel Hirscher. Hirscher vant foran to andre østerrikere, Michael Matt og Marco Schwarz.

– Jeg er ikke 100 prosent trygg og har kanskje ikke helt selvtilliten til å smelle på, sier Kristoffersen, som har en enkel oppskrift på hvordan han skal bli bedre.

– Jeg må trene mer.

les også

Henrik Kristoffersen tok VM-gull etter drama: - Jeg ble rørt

Det ble heller ingen jubeldag for de andre nordmennene i Åre.

Leif Kristian Nestvold-Haugen hektet tidlig i finaleomgangen, tråkket seg opp igjen og kjørte inn over 15 sekunder bak Hirscher.

– Det er skuffende og kjipt at det ble sånn. Jeg følte egentlig jeg hadde muligheter, sier han til VG.

Jonathan Nordbotten fikk det heller ikke til å stemme. Han endte som nummer 23, mens Sebastian Foss-Solevåg ble nest beste nordmann på en 12. plass. Sistnevntes andreomgang var faktisk 1,05 sekunder bedre enn Hirscers 2. omgang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder