Hovedinnhold

Får ikke trene med landslaget - trener privat med landslagsutøver

<p>TILBAKE: Henrik Kristoffersen er tilbake i landslagsvarmen, men får ikke trene med laget før 1. oktober. Privat trening med andre landslagsutøvere, er derimot OK.</p>

TILBAKE: Henrik Kristoffersen er tilbake i landslagsvarmen, men får ikke trene med laget før 1. oktober. Privat trening med andre landslagsutøvere, er derimot OK.

Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix
Henrik Kristoffersen (23) får ikke ikke trene med landslaget før 1. oktober, men i helgen drar han på ferie- og treningstur til Kypros med en landslagskompis, skriver NRK.

Denne saken handler om:

– Jeg, Henrik og en kompis reiser til Kypros på lørdag. Vi kommer til å være der i ti dager og trene en del sammen, forteller landslagsalpinist Adrian Smiseth Sejersted (22) til NRK.

Mandag ble det klart at Henrik Kristoffersen er blitt enig med landslagsledelsen om en ny utøverkontrakt, og at han dermed er tilbake i landslagsvarmen til neste sesong.

Ett av vilkårene for den nye avtalen var derimot at han ikke får trene med landslaget før 1. oktober.

<p>KAMERAT OG KOLLEGA: Adrian Smiseth Sejersted (23) skal på treningsferie med Henrik Kristoffersen. I vinter ble han beste nordmann i verdenscuprennet i Kitzbühel, med en 15. plass.</p>

KAMERAT OG KOLLEGA: Adrian Smiseth Sejersted (23) skal på treningsferie med Henrik Kristoffersen. I vinter ble han beste nordmann i verdenscuprennet i Kitzbühel, med en 15. plass.

Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

– Vi ønsker å bruke litt tid på å få til en god prosess. Nå har vi gitt beskjed om dette internt og gitt beskjeden ut, så alle vet hvordan dette skal foregå, sa sportssjef Claus Ryste da til VG.

Årsaken til uroen mellom Kristoffersen og Norges Skiforbund skal dreie seg om at den nå 23 år gamle slalåmspesialisten har brutt landslagets interne disiplinærregler.

Husker du denne? Kristoffersen etter 4. plass-utbruddet: – Har vært mer forbanna før

Grønt lys fra sjefen

Nå skal han altså likevel trene med landslagskameraten Smiseth Sejersted, i tillegg til at de har trent flere økter sammen tidligere i sommer.

Sportssjef Ryste synes dét er helt OK.

– Nå er det ferietid for utøverne og ingen aktivitet i landslagets regi, og derfor trengs det ingen avklaring. Jeg ønsker dem en god ferie på Kypros, skriver han i en SMS til NRK.

Fikk du med deg denne? Sponsorstrid rundt gigantavale for Alpin-Norge

Kristoffersen og Smiseth Sejersted har blant annet trent crossfit på Gjøvik, viser alpinstjernens private Instagram-konto:

– Synd han ikke får være med

Kristoffersens landslags- og feriekamerat, som er under opptrening etter en kneoperasjon i vinter, innrømmer at han har savnet sin utestengte kamerat.

– Det har vært litt rart, så klart. Jeg er en god venn av Henrik, og det er litt synd at han ikke har fått være med og trene den siste tiden, sier Smiseth Sjersted til NRK.

– Han får nok trent greit også frem til 1. oktober, med det hadde sikkert vært optimalt for han å bære med oss fra starten av sesongoppkjøringen, sier han også.

Han vil ikke kommentere saken utover det. Ifølge NRK har landslagsutøverne en intern regel om ikke å uttale seg om konflikten mellom Kristoffersen og alpinledelsen.

Kommentar: Kristoffersen-saken er en krisecocktail 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Alpint

Se neste 5 fra Alpint