Hovedinnhold

To norske på topp 10 i v-cupåpningen: - Glitrende laginnsats

<p>«UTROLIG GØY»: Det er ordene Kristin Lysdahl brukte etter å ha sust ned til en overraskende 8. plass i den første omgangen av verdenscupåpningen i alpint.</p>

«UTROLIG GØY»: Det er ordene Kristin Lysdahl brukte etter å ha sust ned til en overraskende 8. plass i den første omgangen av verdenscupåpningen i alpint.

Foto: Alessandro Trovati, AP
SÖLDEN/OSLO (VG) I sin Sölden-debut imponerte Kristin Lysdahl (21) stort. Ragnhild Mowinckel (25) ble beste norske på 7. plass.

Denne saken handler om:

Den 21 år gamle storslalåmeksperten hadde bare satt utfor i tre verdenscuprenn før lørdagens verdenscupåpning, men i Sölden-traséen imponerte 1996-modellen.

I minus syv grader og vindkast suste Bærum-alpinisten ned til en 8. plass i den 1. omgangen, 85 hundredeler bak ledende Manuela Mölgg fra Italia. 

Fått med deg? Kjærligheten blomstrer på alpinlandslaget

Gjennombrudd

Storslalåm i Sölden

1. plass: Viktoria Rebensburg (TYS), 1.55,20

2. plass: Tessa Worley (FRA), +0,14

3. plass: Manuela Mölgg (ITA), +0,53

-----

7. plass: Ragnhild Mowinckel, +1,45

8. plass: Kristin Lysdahl, +1,48

22. plass: Nina Haver-Løseth, +2,77

23. plass: Kristine Haugen, +2,86

Den plasseringen beholdt hun etter finaleomgangen, det på tross av en feil i starten av storslalåmrennet i Sölden, der hun deltok for første gang.

– Med den feilen er dette råsterkt, sier Marius Arnesen på NRK. 

– Det er helt rått med Lysdahl og hennes definitive gjennombrudd i verdenscupen, mener makker Thomas Lerdahl.

– Det ble vel det, sier en litt paff Lysdahl til statskanalen.

– Jeg er kjempefornøyd, og dette er første renn for sesongen. Jeg må bare fortsette, fortsetter hun, som ikke hadde forventet en såpass god prestasjon.

Les også: - Jentene er mye mer sårbare 

Beste åpning på 15 år

Det er en også klar forbedring av hennes tidligere bestenotering, en 17. plass fra fjorårets romjulsrenn i østerrikske Semmering. 

Lysdahl ble det største norske lyspunktet fra kvinnenes verdenscupåpning i alpint, men Ragnhild Mowinckel ble beste norske på plassen foran Lysdahl. 

– Jeg er veldig fornøyd, konstaterer hun, som sørget for den beste norske verdenscupåpningsplasseringen av en kvinne siden 2002, overfor NRK.

Tyske Viktoria Rebensburg vant foran franske Tessa Worley og italienske Manuela Mölgg.

Med fire norske jenter i finaleomgangen og to inne på topp 10 var dette Norges beste Sölden-prestasjon på lenge på kvinnesiden.

– Det er den beste plasseringen på mange, mange år, og i tillegg har vi fire, nesten fem, i finalen, sier ekspertkommentator Thomas Lerdahl på NRK.

– En herlig norsk jentedag i Sölden. Det er kjempebra, og det gror. Endelig kommer resultatene. En nydelig norsk dag og en glitrende laginnsats. Det er 24 år siden sist vi hadde fire norske i en finaleomgang, fortsetter han.

Mowinckel om Vonns opprør: - Vi er ikke «ponnier»

Ingen norsk alpinist har vunnet v-cupåpningen i Sölden siden Aksel Lund Svindal...

Haver-Løseth skuffet

Like bra gikk det ikke for rutinerte Nina Haver-Løseth (28). Hun lå på en 18. plass, ett sekund og 75 hundredeler bak lederen fra Italia etter omgang nummer én.

– Det er ikke kult å kjøre når jeg kjenner at jeg ikke får til å kjøre det jeg er god for. Jeg stivnet til, og fikk igjen de gamle, dårlige opplevelsene fra denne bakken, uttalte  Haver-Løseth til VG før finaleomgangen.

Les også: Nina Løseth ble god da søstrene ga seg

I den andre gikk det ikke særlig bedre. Til slutt endte hun på 22. plass, én plass foran Kristine Haugen.

– Det blir litt sånn repetisjon fra i fjor, så man er litt skuffet. Jeg har følt at jeg har vært i bra form, men jeg må la Sölden være Sölden. I fjor var jeg nummer 28 her, og så var jeg på pallen i neste storslalåmrenn, sier Nina Haver-Løseth til NRK, uten at hun har noen særlig forklaring på hvorfor hun ikke liker seg i Sölden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Alpint

Se neste 5 fra Alpint