Hovedinnhold

Kristoffersen tok sesongens tredje verdenscup-seier: – Sykt stort

•  21-åringen nærmer seg rekorden til Finn Christian Jagge

<p>TIL TOPPS: Henrik Kristoffersen var raskest i Adelboden.</p>

TIL TOPPS: Henrik Kristoffersen var raskest i Adelboden.

Foto: Ruben Sprich, Reuters
Henrik Kristoffersen (21) fortsetter å herje i verdenscupen og tok sin tredje seier i Adelboden.

Denne saken handler om:

– Dette var sykt stort. Adelboden er en klassiker. Jeg må ha kjørt helt sykt i bånn her, altså, sier Kristoffersen ifølge NRK.

Vanskelige forhold

Under vanskelige forhold og kraftig snøfall, som Kristoffersen har uttalt at han trives i, leverte nordmannen strålende nedover bakken i Adelboden. En 3.plass fra første omgang ble følgt opp med et enda bedre renn i andre omgang. Tiden 1.51,34 ga ham ledelsen. Marcel Hirscher og Alexander Khoroshilov prøvde så å tukte unggutten fra Rælingen, men havnet bak nordmannen med henholdsvis 6 og 60 hundredeler.

– Han (Hirscher) har vel vunnet her tre ganger tidligere, så han er ikke lett å slå her. Det er utrolig stort, sier Kristoffersen.

Les også: Sejersted hentet i helikopter

– Lukter svidd

– Det der lukter det svidd av! Fy, som det svingte av dette, sa entusiastiske kommentatorer på NRK.

Dette var Kristoffersens fjerde strake pallplass. Kristoffersen har vist enorm form helt siden Beaver Creek i begynnelsen av desember. Med unntak av 20. plassen i «hatdisiplinen» parallellstorslalåm og utkjøringen i storslalåmrennet i Val d'Isere har han fem pallplasseringer hvorav to er seire.

VG Direkte: Fyldig referat her

Gjorde én feil i første omgang

21-åringen seg selv et godt utgangspunkt igjen før finaleomgangen da han kjørte inn til en foreløpig tredjeplass i første omgang. Han gjorde én stor feil underveis, men var bare 32 hundredeler bak ledende Khoroshilov fra Russland og åtte hundredeler bak det østerrikske teknikerfantomet Hirscher.

Et prikkfritt renn i andre omgang sendte altså Kristoffersen til topps.

Seieren betyr at Henrik Kristoffersen nå har seks verdenscupseirer i slalåm. Det er bare Finn Christian Jagge som har flere av norske alpinister. Finken sluttet med sju seirer.

Det ble 12. plass på Sebastian Foss Solevåg. Han var nummer syv etter første omgang, men klarte ikke å levere på samme nivå i andre omgang.


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Alpint

Se neste 5 fra Alpint