Hovedinnhold

Hirscher i tet – Kristoffersen og Haugen jager medalje

<p>GOD 1. OMGANG: Halvveis ut i VM-storslalåmen er Henrik Kristoffersen foreløpig utenfor pallen, men har gode muligheter for å kjøre seg opp dit.</p>

GOD 1. OMGANG: Halvveis ut i VM-storslalåmen er Henrik Kristoffersen foreløpig utenfor pallen, men har gode muligheter for å kjøre seg opp dit.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters
ST. MORITZ (VG) Verdenscupleder Marcel Hirscher (27) var suveren i første omgang, men to nordmenn henger med i medaljekampen i VMs storslalåmkonkurranse.

Denne saken handler om:

Både Henrik Kristoffersen (5. plass) og Leif Kristian Haugen (7. plass) har muligheter til å kjempe om medaljene når finaleomgangen starter 13.00. NRKs alpint-ekspert Kjetil Andre Aamodt kalte Kristoffersens 1. omgang for et taktisk glimrende løst løp, selv om han kom til kort mot erkerivalen og storfavoritt Marcel Hirscher.

Umiddelbart etter målpassering så ikke Kristoffersen helt fornøyd ut – tross at han kjørte inn til grønne lys og foreløpig ledertid fra startnummer 4.

– Jeg gjorde et par småfeil i et par av langsvingene. Var litt sen. Bortsett fra det tror jeg det var ganske okey kjøring, vurderer 22-åringen overfor VG og andre norske medier i St. Moritz.

VG Direkte: Vi følger finaleomgangen!

– På skuddhold

Kristoffersen staket seg ut av startboden og ut av den første porten og var faktisk raskere enn Hirscher på første mellomtid. Men østerrikeren avsluttet 48 hundredeler foran Kristoffersen. Men  nordmannen var optimistisk med tanke på medaljesjansene.

– På pallen er jeg på skuddhold. Hirscher er Hirscher, men det er ikke så langt opp, da?!

– Tror du han må kjøre ut for at noen andre skal ta gullet?

– Nei, det tror jeg ikke. Det er altfor nærme til å si det. Men vi får se hvordan det blir i 2.omgang. Et godt utgangspunkt, sier Henrik Kristoffersen.

Ellers handlet det meste om østerrikerne i den første omgangen. Hirscher tok teten, Philipp Schörghofer holder 2. plassen, 26 hundredeler bak landsmannen.

Alexis Pinturault var med å vinne tirsdagens lagkonkurranse og er ikke uventet en av Hirschers sterkeste utfordrere i denne disiplinen. Den halvt norske franskmannen er på 3. plass etter første omgang, 35 hundredeler bak Hirscher.

Superduellen: «Henrik vs. Hirscher»

Kilde kjørte ut

Både Kristoffersen og Leif Kristian Haugen sikret seg gode utgangspunkt i forkant av finaleomgangen. Førstnevnte ligger på 5. plass etter den første omgangen, mens Haugen slo til med et kjempeløp - og kapret 7. plassen, 54 hundredeler bak Hirscher.

Artikkelen fortsetter under bildet!

<p>I ANGREPSPOSISJON: Leif Kristian Haugen under VM-storslalåmen i St. Moritz fredag.</p>

I ANGREPSPOSISJON: Leif Kristian Haugen under VM-storslalåmen i St. Moritz fredag.

Foto: Fabrice Coffrini, AFP

Haugen er også optimistisk før finaleomgangen.

– En solid omgang. Klarte å utføre den planen jeg hadde lagt ganske bra. Det gikk litt tid mellom nest siste og siste mellomtid, jeg er nok litt for «frekk» på linjen. Jeg må gjøre et par redningsmanøvere, sier Leif Kristian Haugen.

– Det er tett oppover, men tett bakover også. Du må angripe hele veien, sier 29-åringen fra Bærum.

Fartsspesialisten Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i 1. omgang etter å ha yppet seg litt tidsmessig øverst i løypa. Han har knapt hatt dager uten ski på bena i 2017 og merker kjøret etter mange renn den siste halvannen måneden.

Bjørnar Neteland, sistemann på det norske laget, ligger som nummer 28.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Alpint

Se neste 5 fra Alpint