Hovedinnhold

Aksel Lund Svindal tok første seier etter comebacket

<p>STRÅLENDE: Aksel Lund Svindal kjørte meget bra i Beaver Creek.</p>

STRÅLENDE: Aksel Lund Svindal kjørte meget bra i Beaver Creek.

Foto: Jeffrey Swinger, Reuters
Aksel Lund Svindals (34) comeback-liste blir mer og mer utrolig. Lørdag kveld tok han sin fjerde utforseier i Beaver Creek.

Mirakelmannen fra Romerike slutter ikke å imponere. Lund Svindal sikret den første seieren etter at korsbåndet røk i Kitzbühel 23. januar 2016.

– Det er spennende. Vi får se om det holder. Det kan holde til seier, sa Lund Svindal til NRK etter ti mann var ferdig.

Det holdt. Lund Svindal har nå 33 verdenscupseirer - åttende flest noen gang, like mange som Bode Miller.

Han var 15 hundredeler foran Beat Feuz og 49 hundredeler raskere enn Thomas Dressen.

Fredag: Andreplass på Jansrud

Finn Aamodt, far til Kjetil André og tidligere landslagstrener i alpint, kaller Lund Svindal for «en utrolig mann».

– Etter alle disse skadene... Det er ikke til å tro. Han er så oppegående at han vet akkurat hva han skal gjøre hver gang. Også liker han jo den bakken godt da, sier Aamodt til VG.

– Hvor høyt mener du dette henger i Svindals karriere?

– Den seieren han tok i samme bakke som han falt stygt året før, den henger nok høyere, men dette er uansett på høyde med det aller, aller største. Det skal egentlig ikke gå an etter så mye trøbbel. Det er bare å ta av seg hatten, svarer Aamodt, coach i Olympiatoppen, blant annet med oppfølgingsansvar for alpint.

Fra startnummer én satte Lund Svindal alpinsirkuset på plass i Beaver Creek. 34-åringen kjørte styggfort uten feil og kunne glise i kapp med solskinnet i Colorado. Derfra har kunne han se at konkurrent etter konkurrent kom for sent i mål.

Svindal om egen legning: Jeg er ikke homofil

Jansrud lover at det holder

– Jeg gleder meg vanvittig på Aksels vegne. Han kommer her og drar hjem seieren med rutinen sin. Det er fantastisk å komme tilbake etter enda en skade, sa lagkompis Kjetil Jansrud til NRK etter at 20 mann er ferdig.

Sist lørdag ble Lund Svindal nummer tre i utforen i Lake Louise, det første rennet etter operasjonen. Sist han vant i verdenscupen er 680 dager siden - Super-G 22. januar 2016 i Kitzbühel.

Leste du denne? Lund Svindals modell-kjæreste

Lund Svindal prøvde seg i Val Gardena i starten av 2016/17-sesongen for ett år siden, men valgte istedet å operere kneet og ga seg for sesongen.

I 2007 pådro Lund Svindal sin første av tredje alvorlige skader i nettopp denne bakken.

Skvatt etter reklame:

– Perfekt pasient

Lars Engebretsen, lege ved Olympatoppen med ekspertise på kneskader, fikk fulgt Svindals seiersløp lørdag kveld:

– Det her er veldig bra. Når han er frisk og i orden, så er han sannsynligvis verdens beste i utfor, sier Engebretsen til VG.

– Hvor vanskelig er det å slå tilbake nok en gang etter en alvorlig skade?

– Det er vanskelig i den forstand at mange ikke klarer å komme tilbake. Det som er spesielt med ham er at han tåler veldig mye trening og han gjennomfører veldig mye trening tross at han har litt vondt.

Northug-krisen: Dette skjer fremover

– Det er noen få utøvere som tåler mye. Han gjør som han for beskjed om og litt til. Også har han jo veldig mye erfaring, både som utøver og med en del skader. Så han kjenner kroppen sin godt. Han er en perfekt pasient, utdyper Engebretsen.

Toppen:

1. Aksel Lund Svindal 1:40,46
2. Beat Feuz +0,15
3. Thomas Dressen +0,61
...11. Kjetil Jansrud +1,05
...14. Aleksander Aamodt Kilde +1,26

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Alpint

Se neste 5 fra Alpint