Hovedinnhold

Alpinisten Poisson omkom etter treningsuhell

MISTET LIVET: Den franske alpinisten David Poisson mistet livet etter et treningsuhell i Canada.
MISTET LIVET: Den franske alpinisten David Poisson mistet livet etter et treningsuhell i Canada. Foto: Wolfgang Rattay, Reuters
Den franske alpinisten David Poisson (35) omkom etter et treningsuhell i Canada.

Det bekrefter det franske skiforbundet i en pressemelding mandag.

«Vi er knust, og føler med Poissons familie og deres nærmeste etter det tragiske dødsfallet, og vi vil komme med nye opplysninger så fort som mulig.»

Poisson skal ha mistet livet etter et fall under en utfortrening på Nakiska-anlegget i Canada.

Franskmannen har vært en regelmessig VM-deltager siden debuten i 2004, og tok blant annet bronse i utfor i 2013-VM, et renn Aksel Lund Svindal for øvrig tok gull i. Da endte han 0.97 sekunder bak Svindal.

Poisson avsluttet fjorårssesongen med en 46. plass i super-G i Kvitfjell.

– Det var et sjokk å få den nyheten. Han er en sympatisk mann og en erfaren utøver som har vært med lenge. Vi er en liten familie på verdensbasis, så nyheten raser rundt og vi tar kontakt med hverandre nå, sier Claus Ryste, sportssjef for alpint, til NRK.

Poisson har elleve topp-ti-plasseringer i verdenscupen, hvorav en er pallplass. Den kom i italienske Santa Caterina i desember 2015, med en tredjeplass i utfor.

BRONSEPLASS: Dominik Paris (t.v.), Aksel Lund Svindal og David Poisson var på pallen sammen under VM i alpint i Schlandming 2013.
BRONSEPLASS: Dominik Paris (t.v.), Aksel Lund Svindal og David Poisson var på pallen sammen under VM i alpint i Schlandming 2013. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Alpint

Se neste 5 fra Alpint