Hovedinnhold

Alexander Sannes Thorsen til sykehus med brudd i ryggen etter stygt fall

Alexander Sannes Thorsen (21) falt stygt på Kvitfjell lørdag. Legen bekreftet at han har pådratt seg et brudd i ryggen og muligens må opereres.

– Alexander pådro seg et brudd i ryggen. Han ble fraktet rett til Ullevaal sykehus. Han har det, etter forholdene, bra, sier alpinlandslagets lege, Marc Strauss, til VG.

– Skal han opereres?

– Mest sannsynlig. Men Ullevaal gjør en vurdering om når det eventuelt skjer, svarer legen.

Verdenscup-debut

21 år gamle Sannes Thorsen kjører for Oslo-klubben Njård og fikk sin debut i verdenscupen i Kvitfjell fredag med en 31.plass, men i rennet lørdag var han uheldig og falt stygt.

Han startet tredje sist av de 58 deltakerne. Etter bare 20–25 sekunders kjøring var han uheldig i det som kalles Wintherhogget og gikk over ende.

Les også: E-postene som utløste alpin-bråket

<p>I HELIKOPTER: Alexander Sannes Thorsen falt stygt og ble fraktet ned med helikopter under utforrennet i Kvitfjell lørdag.</p>

I HELIKOPTER: Alexander Sannes Thorsen falt stygt og ble fraktet ned med helikopter under utforrennet i Kvitfjell lørdag.

Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

– Falt på ryggen

Han ble tatt hånd om av hjelpepersonell i bakken og fløyet med helikopter ned i målområdet. Der ble han fraktet videre til Lillehammer sykehus i ambulanse.

Da NTB var i kontakt med rennlegen Andreas Espinoza og sportssjefen for alpint i Norges Skiforbund, Claus J. Ryste, kunne ingen av dem si noe om skadeomfanget, men det ble rapportert om skader i rygg og ansikt.

– Thorsen falt på ryggen og hadde smerter, men han var våken og hadde stabil pust og sirkulasjon for øvrig. I øyeblikket er han til utredning på sykehuset, dit han ble fraktet i bil. Foreløpig kan jeg ikke si så mye mer, sa Espinoza til NTB lørdag ettermiddag, et par timer etter fallet.

Fra gårsdagen: Jansrud på tredjeplass i hjemmebakken: – Kvitfjell har endret seg

Jansrud: – Det ligger litt i tankene

Sportssjef Ryste har ikke svart på VGs henvendelser lørdag kveld.

Rennet ble utsatt en liten periode etter det stygge fallet som virkelig satte en støkk i de tusenvis av tilskuere som ventet i målområdet på seiersseremonien for vinneren Kjetil Jansrud.

– Det er litt blandede følelser for oss nå etter mål, etter at en ung kar slo seg veldig og falt. Så det ligger litt i tankene, sa Jansrud til NRK etter rennet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Alpint

Se neste 5 fra Alpint