Hovedinnhold

- Aksel skal få kontonummeret mitt

UFRIVILLIG HJELP: Martin Hansson og Aksel Lund Svindal prater sammen i målområdet. Foto: Klaus Eriksen, VG Nett
UFRIVILLIG HJELP: Martin Hansson og Aksel Lund Svindal prater sammen i målområdet. Foto: Klaus Eriksen, VG Nett
LENZERHEIDE (VG Nett) De svenske gutta hadde marginene mot seg, men var for at nettopp Aksel Lund Svindal dro nytte av dette og vant verdenscupen sammenlagt.

Les også:
Utladet før sitt livs viktigste omgang

Da nordmannen kom i mål på femteplass etter sin andre omgang, var dette én plass for langt ned til å være sikret seieren i verdenscupen sammenlagt. Det sto 11 til på toppen og hadde alle disse kommet foran Lund Svindal samtidig som Benjamin Raich vant (noe han gjorde), ville det vært kjørt for Lund Svindal. Markus Larsson var den eneste av de 11 siste som feilet og kom bak Lund Svindal på resultatlisten. Martin Hansson kom syv hundredeler bak nordmannen etter to omganger slalåm.

- Aksel får sette pengene inn på min konto, spøker Hansson i målområdet like etter rennet.

Da hadde han allerede fortalt en svært omtåket og utladet Lund Svindal at hans resultat faktisk var avgjørende for verdenscuptriumfen.

Fikk glasskula

- Men jeg tror ikke han forsto at det var jeg som ga ham seieren, sier den blide svenske alpinisten.

- He he, jeg får gi ham et lite gratiale, sa Lund Svindal da han rakk en kort tur bort til norsk presse før han måtte løpe for å få den gjeve glasskula som bevis på den utrolige prestasjonen.

Markus Larsson i slalåmrennet. Foto: AFP
Markus Larsson i slalåmrennet. Foto: AFP

Etter hvert fant Lund Svindal Hansson i kaoset i målområdet, og de snakket lenge sammen. Det så ut til å være en svært lystig samtale.

- Vi fleipet litt med at vi skulle sende dem en takk. Det er bra at de hjalp meg, men det kunne vært noen andre som hadde kommet bak også, sier Lund Svindal om svenskehjelpen.

Hansson var bare glad for å hjelpe nordmannen.

Les også:

Raich: - Aksel er en perfekt skiløper

- Det er kanon å hjelpe, men det ville vært bedre om jeg ble 14 og han 15. Jeg trengte noen poeng jeg og, sier Hansson.

- Men som sagt skal han få kontonummeret mitt, for jeg tror det ble en del premiepenger, sier Larsson.

Nervene kom

Tidligere i uken har Lund Svindal vandret rundt og tatt det som det kommer. Rundt ham har det vært hysteri, men hovedpersonen har vært helt rolig. Inntil i dag.

- Jeg har klart å holde roen, men i dag kom nervene, sier Lund Svindal til VG Nett et par timer etter sin vanvittige triumf.

- I pausen mellom omgangene var Aksel helt utladet. Han hadde utrolig vanskelig for å fokusere, og han prøvde bare å gjøre jobben og kjøre godt på ski, sier landslagssjef Marius Arnesen.

Dropper seiersfest

Nordmannen skulle opprinnelig reise hjem til Norge i kveld, men han har i stedet valgt å bli til i morgen "en eller annen gang". Landslagssjef Marius Arnesen sier det ikke kommer til å bli noen seiersfest for gullgutten heller.

- Trenerne reiser hjem i dag og Aksel er så utladet at han ikke orker noe, sier Arnesen til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Alpint

Se neste 5 fra Alpint