Hovedinnhold

Lund Svindal: Ingen tilbakeslag

<p>KORSBÅNDET I FJOR: Aksel Lund Svindal får hjelp av lege Christian Fink til å komme på plass til en pressekonferanse i Innsbruck i januar i fjor. Da hadde han blitt operert etter å ha røket fremre korsbånd.</p>

KORSBÅNDET I FJOR: Aksel Lund Svindal får hjelp av lege Christian Fink til å komme på plass til en pressekonferanse i Innsbruck i januar i fjor. Da hadde han blitt operert etter å ha røket fremre korsbånd.

Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix
Aksel Lund Svindal (34) er i rute etter kneoperasjonen. Hittil har ikke den skadeplagede alpinstjernen støtt på tilbakeslag under opptreningen.

Denne saken handler om:

I januar gjennomgikk Aksel Lund Svindal en operasjon i høyre kne. Under inngrepet ble det påvist at Svindals menisk hadde løsnet. Det var en årsak til smertene han hadde slitt med en stund.

Svindals 4 alvorlige skader:

* Kuttskade i setemuskulaturen (desember 2007 – tilbake oktober 2008)

* Akillesskade (oktober 2014 – tilbake februar 2015)

* Korsbånd og menisk (januar 2016 – tilbake desember 2016)

* Operasjon av menisk (januar 2017–)

Kilde: NTB

Over tre måneder senere er fartskongen godt i gang med nok et forsøk på å kjempe seg tilbake i verdenstoppen. Svindal har alltid lyktes i sine tidligere comeback.

Leste du denne? Kjæreste med modellen Gitte Lill

Skal han klare det også etter sin fjerde alvorlige skade?

Milepæler

– Dette er en type skade der man må skyndte seg langsomt, men akkurat det har Aksel blitt veldig god på. Hittil har det ikke vært noen tilbakeslag, så det ser positivt ut, opplyser alpinistenes sportssjef Claus Ryste til NTB.

– Kommer han tilbake i godt, gammelt slag?

– Det er for tidlig å si. Aksel er en løper som har hevdet seg på aller ypperste nivå, og det ønsker han selvsagt å klare igjen. I første omgang er målsettingen å bli helt frisk og kunne trene seg tilbake i posisjon til å konkurrere om å vinne. Det er noen milepæler han må passere først.

Svindal la for en måned siden ut et treningsbilde på Instagram av seg selv i styrkerommet. Det hadde følgende bildetekst: «Når du har savnet å ha vekter på skuldrene dine».

Det tar tid å komme seg tilbake etter en meniskoperasjon. I januar forespeilet landslagslege Marc Strauss at Svindal sto overfor en seks måneder lang opptrening.

Bakgrunn: Jeg er god til å være realistisk

På ski til høsten?

– Etter en slik operasjon er det ulike faser man må gjennom. I den første fasen handler det om å kunne gå, deretter om å løpe og sykle og til slutt er det skibiten. Aksel må tilpasse seg gradvis, forklarer Ryste.

– Når kan han begynne å trene med ski?

– Det blir nok ikke før mot høsten, anslår sportssjefen.

Svindal har vært svært skadeplaget de siste tre sesongene. Nero-alpinisten hadde akkurat kommet tilbake og begynt å hevde seg i verdenscupen igjen da han måtte legge seg under kniven på nytt like etter årsskiftet.

For ett år siden: Kastet krykkene (igjen)

Ryste har en rekke ganger omtalt fartsfenomenet som en av alpinsportens råeste til å håndtere alvorlige skader. Det er fortsatt tilfelle.

– Han er flink til å holde seg fokusert på de riktige tingene. Det har vært tøft for ham, men han jobber seg gjennom det. Totalt sett har det vært mange skader, men han er en rå type. Det er derfor han har klart å komme tilbake fra skade enda sterkere, sier sportssjef Claus Ryste til NTB.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Alpint

Se neste 5 fra Alpint