Hovedinnhold

Dyrehelsetilsynet anmelder Hamre:

- 50 hester dopet

Travkusken Atle Hamre (41) blir politianmeldt av Dyrehelsetilsynet for mellom 50 og 60 av de 134 dopingsakene i norsk travsport.
Kjendiskuskene Hans Petter Tholfsen og Asbjørn Mehla blir også anmeldt for et større antall dopingtilfeller med hester i sine staller.

VG kjenner til at Atle Hamre står for mer enn 50 av tilfellene.

Hamre sa han ikke visste noe da VG konfronterte ham med saken.

- Jeg har ikke fått beskjed fra noen. Og jeg snakket med direktøren i Det Norske Travselskap (DNT) dagen før, sier Hamre til VG.

Hamre: - Rykte

Det var Statens Dyrehelsetilsyn - som på DNTs oppfordring - avdekket 134 tilfeller av brudd på karenstiden (tiden fra en hest blir medisinert til den kan starte i løp) i løpet av ni måneder i fjor. Kontrollene fant sted i Vestfold, Telemark og Akershus.

I går fikk en rekke trav- og galopptrenere brev fra DNT og Norsk Jockeyklub (NJ) om forholdene. 18 av sakene gjelder galopphester.

Atle Hamre avfeide brevet med ett ord: Rykte.

Både Hans Petter Tholfsen og Asbjørn Mehla innrømmet å ha mottatt brev, uten å ville kommentere innholdet.

- Jeg har ingenting å frykte. Her står det bare piss . . ., sier Asbjørn Mehla.

- Vi vil at dette skal stanses umiddelbart hvis omfanget ved bruk av medikamenter og dyr er som vi her har sett. Dette er i så fall gjort for å utnytte siste rest av dyret for å tjene penger, sier seksjonssjef Stein Fiskum ved Statens Dyrehelsetilsyn, som vil foreta anmeldelsene.

Soner fra mandag

Atle Hamre starter mandag å sone utestengelsesdommen han er idømt av DNT.

Fra 18. juni og fem år fremover får ikke travkusken kjøre hest, inneha lisens som trener eller oppholde seg på norske travbaner.

Både Hamres advokat Per Danielsen og Hamre selv føler seg overbevist om at utestengelsen bygger på straffesaken i forbindelse med Tor Christensen-saken i Sandefjord byrett.

En sak som kommer opp igjen i januar.

Nå kan han i tillegg vente seg en politianmeldelse for over 50 dopingtilfeller - ved brudd på karensordningen.

PS! DNT skal etter planen offentliggjøre listen over dem som er innblandet i tidenes dopingsak i norsk travsport på en pressekonferanse i dag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport