Hovedinnhold

Spillanmeldelse: Det ultimate familiespillet

«Lego Indiana Jones 2: The Adventure Continues»

KLOSSETE HELT: Indiana Jones i velkjent - om enn noe klossete - positur i «Lego Indiana Jones 2». Foto: TRAVELLERS TALES/LUCASARTS
KLOSSETE HELT: Indiana Jones i velkjent - om enn noe klossete - positur i «Lego Indiana Jones 2». Foto: TRAVELLERS TALES/LUCASARTS
Det er klart for en ny omgang sprudlende Lego-glede i Indiana Jones-universet.

Det begynner å hope seg opp med disse Lego-spillene nå. Tre «Lego Star Wars»-spill har det blitt, i tillegg til «Lego Batman» og «Lego Indiana Jones».

Men så har alle disse spillene noen fellesnevnere som gjør det vanskelig å gå lei:

De gjenforteller kjente og kjære historier med tøysete, uhøytidelig (og ofte svært morsom) humor, de bobler over av kreativitet i de mange lekne oppgavene som skal løses og de er omtrent så nære de ultimate familiespillene man kommer.

Anmeldelse:Lego Star Wars
Anmeldelse:Lego Star Wars II
Anmeldelse:Lego Star Wars: The Complete Saga
Anmeldelse:Lego Indiana Jones
Anmeldelse:Lego Batman

Alt dette kan man si om «Lego Indiana Jones 2: The Adventure Continues» også. I steden for å småpusse litt på forgjengeren, får du her helt nye oppdrag, miljøer og oppgaver fra alle «Indiana Jones»-filmene - inkludert, for første gang, den aller siste av dem.

To spillere kan dele hele spillopplevelsen fra start til slutt, og det er ikke bare en gimmick: oppgavene er skapt for å deles. En helt strålende anledning for far og mor til å gjøre noe morsomt sammen med barna, for eksempel.

Si din mening:Diskuter dataspill her!

BYGG SELV: Brettbyggeren som følger med «Lego Indiana Jones 2» er både intuitiv og givende. Foto: TRAVELLERS TALES/LUCASARTS
BYGG SELV: Brettbyggeren som følger med «Lego Indiana Jones 2» er både intuitiv og givende. Foto: TRAVELLERS TALES/LUCASARTS

Den klart største og mest spennende nyheten i «Lego Indiana Jones 2» er muligheten til å bygge dine egne brett. Det starter forsiktig og helt i det små, og kan til slutt ende opp med avanserte opplevelser du kan knytte til enspillerdelen eller konstruere ditt eget spill av.

Og det fungerer som en drøm. Denne brettbyggeren er en av de klart beste og mest intuitive jeg har sett i et spill til nå, og muligheten til å skape noe selv er et helt opplagt pluss for opplevelsen.

Flere ferske spill:
Knertenspillet
New Super Mario Bros. Wii
Ratchet & Clank: A Crack in Time
Mario & Sonic at the Olympic Winter Games

Den virtuelle Lego-serien har i det hele tatt blitt en serie man kan stole på, et koselig høydepunkt i en spillhøst som ellers er preget av bulderet fra actiontunge gigautgivelser.

Og «Lego Indiana Jones 2» er definitivt intet unntak.

RUNE FJELD OLSEN
Følg meg også på Twitter

PS: Fredag 27. november er det klart for nok et nytt Lego-spill - «Lego Rock Band». «Lego Harry Potter» er også under utvikling.

PPS: Spillet er også ute i egne versjoner til de håndholdte spillformatene PSP, DS og iPhone/iPod Touch.


Lego Indiana Jones 2-trailer:Slik bygger du dine egne brett:Lego Indiana Jones 2:
The Adventure Continues
Plattform: PS3 360 Wii PC
Genre: Action/eventyr
Alder: 7
Utvikler: Traveller's Tales
Utgiver: Lucasarts
Utgivelse: 20.11.09

Si din mening!

Eksterne lenker:
InfosideKommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill