Hovedinnhold

Suspendert fra Xbox Live fordi hun er lesbisk

STRENG KONTROLL: Microsoft slår hardt ned på personer som oppgir seksuell legning i sin profil på Xbox Live. Foto: Illustrasjonsfoto: MICROSOFT
STRENG KONTROLL: Microsoft slår hardt ned på personer som oppgir seksuell legning i sin profil på Xbox Live. Foto: Illustrasjonsfoto: MICROSOFT
En bruker opplevde å bli kastet ut fra Xbox Live-tjenesten på grunn av sin seksuelle legning.

Denne saken handler om:

Det har dukket opp flere historier om Xbox 360-eiere som har blitt suspendert fra Xbox Live fordi profilen deres inneholder opplysninger om at spilleren er homofil eller lesbisk, eller har navn som bryter med selskapets regler om god skikk og bruk.

Les også:Xbox Live setter brukerrekord

QJ.net skriver om Teresa, som fortalte om sin opplevelse med Microsoft denne uken.

- Jeg har tidligere lest om brukere som har fått problemer fordi ordet «gay» (homo) er med i spillerkortet. Jeg hadde en lignende opplevelse, bare at min konto ble suspendert fordi jeg i profilen skrev at jeg er lesbisk, fortalte hun.

Xbox 360-eieren Richard Gaywood opplevde også å få problemer i fjor av den enkle grunn at de tre første bokstavene i etternavnet hans brøt med Microsofts retningslinjer og ble oppfattet som «for støtende».

Kjør debatt:Diskuter dataspill her!

Teresa forteller at hun flere ganger opplevde å bli trakassert av andre spillere mens hun spilte online, spillere som jagde henne rundt, mobbet og fortalte at de oppfattet henne som «provoserende» og «lite barnevennlig».

Etter at The Consumerist plukket opp hennes historie, kom Microsoft fort på banen.

Selskapet fastholder at prinsippet om kontroll av opplysningene på Xbox Live er viktig for å unngå upassende innhold, men vedgår at systemet dere trenger mer fleksibilitet.

Stephen Toulouse, som jobber med Xbox 360s livetjenester, uttalte seg til MTV og forklarte at selskapets regler er under vurdering.

- Det er sant at vi som en hovedregel ikke tillater folk å uttrykke preferanser vedrørende forhold i profilene, uavhengig av om man er heterofil eller homofil. Men etter at vi så nærmere på en sak fra i fjor, begynte vi å revurdere politikken vår, sier Toulouse.

Spillavdelingen til Microsoft ser nå på alternativer som gjør at folk kan inkludere flere opplysninger om seg selv, sin legning og personlighet, uten at det oppstår slike situasjoner som Gaywood og Teresa opplevde.

- Jeg kan ikke si noe om framtidsplanene, men jeg kan si at vi ønsker å tilby muligheten for brukere til å uttrykke preferanser om forhold eller kjønn uten at dette kan bli misbrukt, sier Toulouse.

Ettersom Microsoft ikke har nok opplysninger rundt brukerkontoen til Teresa, har de enda ikke vært i stand til å hjelpe henne med å komme tilbake i det gode selskap blant Xbox Live-brukerne.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill