Hovedinnhold

Pent innpakket tidsfordriv

Spillanmeldelse: «Solatorobo: Red the Hunter»

«Solatorobo: Red the Hunter»

PICTURE PERFECT: Det er på det visuelle planet Solatorobo fanger spilleren. Foto: CYBERCONNECT2
PICTURE PERFECT: Det er på det visuelle planet Solatorobo fanger spilleren. Foto: CYBERCONNECT2
Hund og katt på samme plass er som kjent en oppskrift på trøbbel, og «Solatorobo: Red the Hunter» er intet unntak.

Denne saken handler om:

Den hundelignende eventyreren Red Savarin jobber som dusørjeger godt hjulpet av søsteren Chocolat og robotmaskinen Dahak. På et oppdrag finner Red en mystisk medaljong og en like mystisk kattejente, og vikles dermed inn i en kamp for å forhindre at verden går under ved den onde Lares' makt.

Et høyst fargerikt og detaljert univers er Solatorobos store trekkplaster. De forskjellige stedene Red reiser til er vakre å se på, og de to DS-skjermene utnyttes virkelig i filmsekvensene.

Spillanmeldelse: «Pokémon Black/White Version»
Les også: Nintendo skuffet over 3DS-salg

I løpet av spillet har man frihet til å utforske byene og å gjøre sideoppdrag. Denne friheten blir forholdsvis begrenset, da spillet gang på gang krever at jeg har x antall poeng for å gå videre - poeng som kun kan samles ved å gjøre disse «valgfrie» sideoppdragene.

Skjermbilde fra «Solatorobo: Red the Hunter». Foto: CYBERCONNECT2
Skjermbilde fra «Solatorobo: Red the Hunter». Foto: CYBERCONNECT2


Noen av oppdragene viser litt kreativitet, men det blir repetativt når jeg for syttende gangen må flytte noen kasser for han eller fjerne noen insekter for henne.

Noe av det jeg virkelig savner i spillet er utfordringer, for Solatorobo er overdrevent snilt med spilleren. Etter fire gjentakelser i uthevet skrift, med alskens franske pipelyder på toppen, forstår jeg at jeg muligens burde trykke på den store røde knappen som fyller opp halve rommet for å åpne den låste døra rett foran meg.

Det er noe herlig absurd med Solatorobo. Fransktalende hunder og katter som bor i skyene med robotene sine er ikke hverdagskost. Tegningene og animasjonene er sjarmerende japansk kunst. Dessverre opprettholdes ikke kvaliteten og fantasien når spilleren tar over styringa, og på grunn av vanskelighetsgraden kan det nok være mer å hente her for et yngre publikum enn for de litt eldre.

RAGNHILD SOLBERG

SOLATOROBO: RED THE HUNTER
Plattform: Nintendo DS
Genre: Rollespill
Alder: 7+
Utvikler: CyberConnect2
Utgiver: Nintendo

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill