Hovedinnhold

Splitte mine legoseil!

Spillanmeldelse: «Lego: Pirates of the Caribbean»

«Lego: Pirates of the Caribbean»

(VG Nett) «Lego: Pirates of the Caribbean» gjør ikke skam på verken filmen eller seg selv, men har elementer som minner om et hastverksspill.

Lego-spillene fortsetter å komme som perler på en snor, i likhet med andre lignende suksesser. Faren med dette er at fansen til slutt går lei. Fordelen for produsenten er at de tjener masse penger på halvgode spill, eller spill som i det minste kunne være bedre, fordi de lanseres i kjølvannet av en storfilm.

Les anmeldelsen av den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen!

Jeg har tidligere berømmet legospillene, både fordi de tar barn på alvor og fordi de egner seg som spill for foreldre og litt større barn. Det er mangelvare i denne milliardindustrien.

Det var også noe herlig nyskapende over lego-serien; det å kunne bygge virtuell lego, samtidig som det var action og puzzles og et særegent univers med morsomme rollefigurer og mye humor. Samspillbiten egner seg spesielt godt for familien - eller med en kompis, om du vil.

SUSETE: Jack Sparrow er akkurat like småbrisen og virrete i «Lego: Pirates of the Caribbean». Foto: TRAVELLERS TALES/DISNEY INTERACTIVE
SUSETE: Jack Sparrow er akkurat like småbrisen og virrete i «Lego: Pirates of the Caribbean». Foto: TRAVELLERS TALES/DISNEY INTERACTIVE


Det har tidligere vært laget legospill, basert på Indiana Jones, Batman og Star Wars, og nå står altså «Pirates of the Carribean» for tur. Konseptet er morsomt i seg selv, hvem husker vel ikke hvor gøy det var å leke med sjørøverlego? Jeg misunte alle som hadde det store skipet, jeg innbiller meg at det bare fantes ett av dem den gangen.

Anmeldelse: Lego Indiana Jones 2
Anmeldelse: Lego Star Wars III
Anmeldelse: Lego Harry Potter

Jeg fikk definitivt tatt igjen for gammel moro nå. «Lego: Pirates of the Caribbean» har fargerik og detaljert grafikk, scenene er gjenkjennelig fra filmene, og rollefigurene er både morsomme og gjenkjennbare.

VGTV: Se trailer her!

Det er mye action og sverdfekting, puzzles som skal løses og legobrikker som skal settes sammen for å finne skjulte skatter og oppnå andre ting. Problemet er bare at det hele går litt på tomgang.

Foto: TRAVELLERS TALES/DISNEY INTERACTIVE
Foto: TRAVELLERS TALES/DISNEY INTERACTIVE


Har du ikke spilt de tidligere spillene, er det ikke sikkert du synes det samme. Likevel virker dette hakket mer «laget i hastverk» enn de andre. Og det er synd, for kvalitetsstempelet på denne serien er stort.

Dårlig kameraføring er et annet problem. Det blir i enkelte sekvenser svært irriterende, fordi det direkte hindrer deg i å klare oppdrag.

VGD-bruker Devoto:
Hele denne Lego-serien har holdt et høyt nivå.
Diskuter Lego Pirates of the Caribbean her!

Likevel: Det er ingen grunn til å sende dette spillet utfor planken. Fremdeles er det gøy å spille og «Lego: Pirates of the Caribbean» har absolutt mange kvaliteter.

Men det kunne vært så mye bedre. Jeg tenker at spillmakerne burde tatt seg bedre tid. Lekt seg mer med spillet, så hadde det blitt hakket morsommere for oss å leke også.

KRISTINE STORLI HENNINGSEN

Følg meg også på Twitter!

PS: Spillet er testet på Xbox 360.

LEGO: PIRATES OF THE CARIBBEAN
Plattform: Alle
Genre: Eventyr/Action/Puzzle
Alder: 7
Utvikler: Travellers Tales
Utgiver: Disney Interactive
Mer info

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill