Hovedinnhold

Hjernedødt

Spillanmeldelse: «Resident Evil: The Mercenaries 3D»

«Resident Evil: The Mercenaries 3D»

UBALANSERT: «Resident Evil: The Mercenaries 3D» går fra å være helt meningsløst enkelt til å bli så vanskelig at selv 20 forsøk ikke hjelper. Foto: CAPCOM
UBALANSERT: «Resident Evil: The Mercenaries 3D» går fra å være helt meningsløst enkelt til å bli så vanskelig at selv 20 forsøk ikke hjelper. Foto: CAPCOM
«Resident Evil»-serien har gått fra bitende zombieskrekk til hjernedød løpeaction i «The Mercenaries 3D».

Denne saken handler om:

Hva skjer når vi fjerner alt som har gjort «Resident Evil» til en av de største franchisene i spillverden? Vi får 3DS-spillet «The Mercenaries 3D».

For dette er ikke skrekkserien slik vi kjenner den. Her får vi den såkalte «Mercenaries»-modusen fra fireren og femmeren, hvor vi ganske enkelt skal springe rundt og skyte ned så mange fiender som mulig før tiden renner ut.

Spillanmeldelse: «The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D»

Dermed tar dette form av et arkadespill, hvor du kjemper mot klokken, og egne topplasseringer på de nærmere 30 banene. Det er ingen historie. Ingen rollefigurer å bli kjent med. Ikke noe plott. Her er det faktisk ikke stort annet å gjøre enn å løpe. Og skyte.

Skjermbilde fra «Resident Evil: The Mercenaries 3D». Foto: CAPCOM
Skjermbilde fra «Resident Evil: The Mercenaries 3D». Foto: CAPCOM


Og det er jo ikke særlig gøy. Det er i alle fall aldri dét som har tiltrukket seg millioner av fans verden over. Det merker man ekstra godt når man tester den medfølgende sniktitten på det kommende 3DS-spillet «Resident Evil: Revelations». Det ser ut til å bli et fullverdig kapittel, og denne tre minutter lange smakebiten har mer intensitet og nerve enn hele «The Mercenaries 3D» til sammen.

VG Nett Debatt:
Smatti: Jeg savner å bli overveldet av 3D-effekten, noe jeg ikke har blitt til tross for justering, justering og justering.
Diskuter Nintendo 3DS her!

Men det er ingen tvil om at dette burde ha sitt publikum. Er du en innbitt «Resident Evil»-fan med et snev av samlemani, kan man fint bli sittende og kjempe de samme banene igjen og igjen - bare for å oppnå toppkarakteren og nye kostymer til de ulike figurene. Og da går jo tiden - men særlig morsomt, det er det ikke.

«The Mercenaries 3D» er en skuffelse. Det burde vært et minispill som fulgte med et ordentlig kapittel. I stedet får du lite for pengene - og det du får servert er ikke særlig underholdende i lengden.

CARL THOMAS AARUM

RESIDENT EVIL: THE MERCENARIES 3D
Plattform: Nintendo 3DS
Genre: Action
Alder: 18+
Utvikler: Capcom
Utgiver: Capcom
Mer info

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill