Hovedinnhold

Rocker videre i samme takt

Spillanmeldelse: «Guitar Hero: Warriors of Rock»

«Guitar Hero: Warriors of Rock»

MIDDELS: «Guitar Hero: Warriors of Rock» er godkjent, men byr på for lite nytt til at det blir ordentlig interessant igjen. Foto: NEVERSOFT/ACTIVISION
MIDDELS: «Guitar Hero: Warriors of Rock» er godkjent, men byr på for lite nytt til at det blir ordentlig interessant igjen. Foto: NEVERSOFT/ACTIVISION
(VG Nett) «Guitar Hero: Warriors of Rock» byr på nye ideer, men ikke nok til å finne opp sjangeren på nytt.

Denne saken handler om:

«Guitar Hero»-spillene hadde et sinnsykt år i 2009. «Guitar Hero: Greatest Hits», «Guitar Hero 5», «Guitar Hero: Metallica», pluss spin-off'ene «Band Hero» og «DJ Hero».

Og gjett hva som skjedde? Markedet for musikkspill ble halvert, fra 1,4 milliarder dollar til «bare» 700 millioner før Activision rakk å finne frem melkespannene.

Personlig ble jeg i alle fall både forvirret og lei av alle de ulike variantene, og tallene tyder på at jeg ikke var den eneste. Activision kastet strategidokumentet og begynte på nytt, med en mer fokusert satsing på musikkserien, og «Warriors of Rock» er første spill ut etter omleggingen.

LaCangura: Begynner folk å bli lei opplegget? Er det bare jeg som gleder meg til å få nye utfordringer på "gitar" fronten?
Diskuter Warriors of Rock her!

Foto: NEVERSOFT/ACTIVISION
Foto: NEVERSOFT/ACTIVISION


Det er ingen tvil om at utvikleren har tatt et skritt tilbake og forsøkt å tenke litt nytt. Våre gamle rockevenner Johnny Napalm, Judy Nails, Lars Ümlaüt og gjengen har fått forskjellige egenskaper som påvirker gameplayet. Her venter blant annet dobbel dose «Star Power», ekstra stjerner for å holde høyt nivå på publikum-o-meteret, og beskyttelse mot småfeil.

Det gjør karaktervalget mer betydningsfullt enn tidligere, og selv om det er en svært liten detalj, så bringer det faktisk mer dybde inn i den etter hvert noe trivielle rockingen.

Følg VG Spill på Twitter
...og på Facebook

Den nye gitar-kontrolleren. Foto: NEVERSOFT/ACTIVISION
Den nye gitar-kontrolleren. Foto: NEVERSOFT/ACTIVISION

Men det er fortsatt bandene som spiller hovedrollen i «Warriors of Rock».

Her er band som Fall Out Boy, My Chemical Romance, Slipknot og Children of Bodom blandet med The Cure, Dire Straits, Queen og The Rolling Stones, og selv om det på overflaten føles som en ganske schizofren blanding, så er det pakket inn i en helhet som på mystisk vis gir mening.

Selv om «Guitar Hero: Warriors of Rock» leverer en relativt bra spillopplevelse, med flere nye ideer og en godkjent låtliste, så er følelsen av å synge gamle sanger om igjen mystisk nære. Og poenget er ikke at vi har spilt akkurat disse låtene før, men at det føles som at hele konseptet går på tomgang.

Foto: NEVERSOFT/ACTIVISION
Foto: NEVERSOFT/ACTIVISION


Sjangeren trenger desperat fornyelse, og det ser ikke ut til å komme før «Rock Band 3» bringer helt nye gitarer og tangenter til vorspielet. Inntil det leverer «Warriors of Rock» en godkjent konsert uten de helt store høydepunktene.

CARL THOMAS AARUM

PS: Spillet er testet til Xbox 360.

Følg Carl Thomas på Twitter!

GUITAR HERO: WARRIORS OF ROCK
Plattform: PS3, 360, Wii
Genre: Rytme
Alder: 12
Anb. pris: 599,-
Utvikler: Neversoft
Utgiver: Activision
Mer infoKommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill