Hovedinnhold

Tilfredsstillende tour

Spillanmeldelse: «Tiger Woods PGA Tour 11»

«Tiger Woods PGA Tour 11»

SETT MED NORKSE ØYNE: Suzann Pettersen er første nordmann som inntar spillserien. Foto: EA
SETT MED NORKSE ØYNE: Suzann Pettersen er første nordmann som inntar spillserien. Foto: EA
Årets utgave av touren bringer noen få nyvinnninger til fairwayen, men har ingen store overraskelser på lur.

Denne saken handler om:

Det virker som om EA ikke klarer å bestemme seg for hvordan man skal bli belønnet med ferdighetspoeng i karrieredelen. De siste to årene har man måtte spille bra på forskjellige områder for å bli bedre på disse. Nå har de vendt tilbake til et veldig enkelt poengsystem som er likt det vi kjenner fra de fleste rollespill.

Mer om sportsspill:
Anmeldelse av «UFC Undisputed 2010»
Anmeldelse av «Skate 3»
Skuffende WRC-comeback
Tiger + Tutta = sant

Man tjener ferdighetspoeng som man fyller inn i forskjellige kategorier som man så bruker til å forbedre ulike kompetanseområder som kraft og presisjon. Dette blir for enkelt og gir meg aldri noen stor glede i å bygge opp min egen golfstjerne. Resultatet er at karrieremodusen blir for langtekkelig.

FOKUS: Nytt av året er focus meter, dette begrenser bruken av spin og kraftboost betraktelig. Foto: EA
FOKUS: Nytt av året er focus meter, dette begrenser bruken av spin og kraftboost betraktelig. Foto: EA


I fjorårets utgave ga EA puttesystemet en real overhaling, og i år er det banespillet som står for tur. Siktesirkelen er fjernet, og i stedet for at kameraet følger ballbanen, ser man nå ballen fra spillerens synspunkt. Dette fører til at man må lese banene mye bedre, og er med på øke realismen og vanskeligheten betraktelig. Denne nyvinnningen er for meg høydepunktet i årets utgave.

«Tiger Woods PGA Tour 11» leverer varene, og er som fjorårets spill veldig solid. Men det klarer aldri helt å vekke golfinteressen i meg på nytt. Gikk du til innkjøp av forrige utgave og ikke er lidenskapelig opptatt av golf, er dette et spillkjøp du foreløpig kan legge på is. Men siden «Tiger Woods PGA Tour 11» er kompatibelt med høstens Playstation Move gjennstår det å se hvordan det kommer til å påvirke spillbarheten.

EIVIND BJØRÅS

Plattform: PS3, Xbox 360, Wii,
Genre: Sport
Alder: 3+
Anb. pris: 599,-
Utvikler: EA Tiburon
Utgiver: EA Sports

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill