Hovedinnhold

Bilspill for skapelystne

Spillanmeldelse: «Modnation Racers»

«Modnation Racers»

UHØYTIDELIG: Det er uhøytidelig moro-racing som står i fokus i «Modnation Racers». Foto: UNITED FRONT GAMES/SONY
UHØYTIDELIG: Det er uhøytidelig moro-racing som står i fokus i «Modnation Racers». Foto: UNITED FRONT GAMES/SONY
«Mario Kart»-serien har dominert den mer uhøytidelige enden av bilspillskalaen i årevis. Nå får endelig Nintendo skikkelig konkurranse.

Denne saken handler om:

Har du spilt «Mario Kart» (eller et av de andre mange kart-racingspillene, for den saks skyld), vet du umiddelbart hva som danner grunnstammen i PS3-spillet «Modnation Racers»:

Her handler det ikke om racinglinje, simulering av fysiske lover og denslags. Det handler knapt om bilkjøring, for den saks skyld.

Anmeldelse: Mario Kart Wii
For kontrast: Forza Motorsport 3

I steden får du baner pepret med snarveier, hopp, boost-felt, hindere i veibanen og utplassering av våpen du kan bruke mot de andre motstanderne. Du kan kjøre så feilfritt og pent du bare vil, sannsynligheten for å bli truffet av et våpen like før målstreken er bestandig stor.

Og rent teknisk er det lite å utsette på denne grunnstammen, her kjører «Modnation Racers» side-om-side med de beste spillene i denne genren. Den enkle, sladde-baserte kjøringen er dessuten tilført muligheten til å trikse i luften og til å presse motstandere ut av veien (i skikkelig «Burnout»-ånd), noe som gir spillet et visst særpreg også, rent spillteknisk.

FoxHimself: Har spilt fullversjonen noen dager nå - og håper inderlig det er en patch på vei.
Diskuter Modnation Racers her!

BYGG SELV: Det er svært enkelt å lage dine egne baner i «Modnation Racers». Foto: UNITED FRONT GAMES/SONY
BYGG SELV: Det er svært enkelt å lage dine egne baner i «Modnation Racers». Foto: UNITED FRONT GAMES/SONY


Der «Modnation Racers» virkelig skiller seg ut, er derimot i muligheten til å skape sine egne baner, sjåfører og kjøretøy. Det har blitt kart-racernes svar på «Little Big Planet», et skattekammer for hobbyutviklere det er svært lett å sette seg inn i, uten at det blir for snevert.

Les også: Anmeldelse av Trackmania United Forever

For å skape din egen bane, trenger du eksempelvis bare å kjøre rundt på ett av fire store områder. Veien legges ut bak deg, og i etterkant kan du enten autofullføre banen eller gå inn i den minste detalj og flikke selv.

Følg VG Spill på Twitter
Bli VG Spill-tilhenger på Facebook

Det eneste jeg vil sette fingeren på er uhorvelig lange lastetider og et lobbyområde som irriterer mer enn det gleder. Det er i tillegg vanskelig å si noe om onlinedelen, som er en svært essensiell og omfattende del av helhetsopplevelsen, før spillet er i salg.

Men som skaperverktøy er spillet simpelthen makeløst. Og når det er et mer enn godkjent kart-racingspill i tillegg, sitter min anbefaling løst.

RUNE FJELD OLSEN
Følg meg også på Twitter

PS: I salg fra 19. mai. En egen versjon kommer også til PSP.
ModNation Racers
Plattform: PS3
Genre: Bilspill
Alder: 7
Utvikler: United Front Games
Utgiver: Sony
Utgivelse: 19.05.10

Si din mening!

Eksterne lenker:
InfosideKommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill