Publisert 13. april 2020
Utrolige tall for spillgigant

Mange søker trøst i en spillkonsoll når man stort sett bare kan sitte inne. Det har blant annet ført til enorme milepæler for «Call of Duty: Warzone».

I helgen nådde spillfranchisens battle royal-versjon hele 50 millioner nedlastinger, og det bare en måned etter lansering. Det skrev utgiver Activision på Twitter. Etter bare to uker hadde det nådd 30 millioner. Ifølge The Verge gjør dette spillet til et av de raskest voksende gratisspillene noensinne.

Battle royal-modellen har kanskje blitt best kjent etter at «Fortnite» entret markedet. Et antall spillere slippes over et kart, og deretter er det «last man standing». Med kløkt og noen hjelpemidler er det én spiller som står igjen til slutt.

«Fortnite» har fremdeles et solid forsprang, med 250 millioner spillere verden over. Men det må med i regnestykket at Fortnite har vært tilgjengelig siden 2017, og er i motsetning til «Warzone» tilgjengelig på både mobil og PC.

«Call of Duty»-serien strekker seg mange år tilbake. Det første spillet kom ut i 2003, og handlingen var den gang lagt til andre verdenskrig. Med årene har det kommet en rekke spill fra en rekke tidsepoker, og serien er blant verdens mestselgende, foran titler som Sims, FIFA og GTA.