Ekspertenes beste tips til deg som søker sommerjobb

Publisert 10. mars 2020

Ann Helen Evertsen og Johanna Engdaswe er ungdomsrådgivere i UNGinfo, og kursholdere for unge som sliter med å skaffe seg jobb. De har det blitt en del av.

I 2019 mottok organisasjonen 1359 henvendelser som dreide seg om å søke jobb. Det er dobbelt så mange som de mottok i 2017.

Jonathan Falk
Foto: Jonathan Falk

Vi spurte dem om deres beste tips til hvordan å skaffe seg jobb som ung i 2020.

Når bør jeg søke på sommerjobb?

– Du bør egentlig begynne å kikke rett etter nyttår, for da blir ofte de første stillingene lagt ut. Så går det løpende frem til sommeren, så det gjelder egentlig bare å holde seg oppdatert.

Hvor bør jeg søke?

– Du har de vanlige stedene. Butikker, restauranter og den type jobber. Men det er utrolig mange som søker på de jobbene, så kanskje du bør være litt lur. Sjekk de stedene andre ikke tenker på, de «usynlige jobbene». Da mener vi barnehage, støttekontakt, gamlehjem, vaskehjelp. Sjekk om kommunen din legger ut jobber, der er det ofte muligheter.

– Sjekk også nettverket ditt. Spør familie, venner, hør med naboen om de trenger å klippe gresset, male veggen eller lufte hunden. Prøv å tenke litt annerledes.

Fikk du med deg denne? – Halvparten får ikke minstelønn

Jonathan Falk
Foto: Jonathan Falk

Hvordan bør CV-en min se ut?

– Den må være oversiktlig, ryddig og faktabasert. Ha tydelige overskrifter. Tenk at sjefen skal gå gjennom utrolig mange søknader og CV-er. Hvis din er rotete, kommer den mest sannsynlig til å havne i søppelet ganske fort.

– Husk også å være kronologisk. Bruk den nyeste erfaringen først. Sjefen bryr seg mye mer om hva du gjør i dag, enn hva du gjorde i fjor.

– Hva om jeg ikke har noe jobberfaring?

– Det er mye erfaring du kan ha med, som du ikke tenker på. Hva gjorde du på OD-dagen? Har du sittet i elevrådet? Er du frivillig? Er du kaptein på idrettslaget? Ta det med!

Hva med søknaden?

– Det aller viktigste med søknaden er at du skriver om din motivasjon. Hvorfor vil du jobbe her, og hvorfor skal sjefen ansette nettopp deg.

– Vær personlig. Det merkes veldig fort om du ikke har skrevet søknaden selv, og det avsløres fort i et intervju. Bruk ord du vanligvis bruker.

– Hvordan bør jeg beskrive meg selv?

– Det viktigste er at du har noe å backe det opp med. Alle kan si at de er «utadvendte og effektive». Kom med eksempler på situasjoner hvor du har vært effektiv.

Eksempel:

Galt:

«Jeg har jobbet på McDonalds. Jeg er blid, serviceinnstilt og ansvarlig.»

Riktig:

«Som servicemedarbeider på McDonalds lærte jeg hvor viktig det er å smile og være hyggelig mot kundene, selv om det kan være hektisk og mye å gjøre. I tillegg til å lage mat og betjene kunder, fikk jeg noen ganger ansvar for å telle kassen og låse restauranten. Kollegaer ga meg tilbakemelding om at jeg lærer raskt og er en hyggelig kollega.»

Les også: – La ungdommen jobbe

Jonathan Falk
Foto: Jonathan Falk

– Bruk også gjerne et bilde. Da skiller du deg litt ut fra bunken med grå tekst. Men drop snapfilter.

Hvilke feller bør jeg unngå?

– Tenk over e-postadressen din! «Babe99» eller «Ronaldo03», glem det. Fornavn, etternavn, krøllalfa.

– Pass også på at du har relevante referanser. Dette kan være en rådgiver, en trener eller tidligere arbeidsgiver. Det kan IKKE være bestekompisen din eller moren din! Husk også å spørre dem før du setter dem opp som referanser.

Slik skriver du den «perfekte søknaden»

Statistikk viser at stadig færre unge jobber om somrene. LO beskriver situasjonen som bekymringsverdig.

Bjarne Lagesen i LO sier at det ikke handler at ungdom ikke vil jobbe, men snarere en mangel på jobber. Han peker på digitalisering og hyppigere bruk av bemanningsbyråer som årsaker til at færre arbeidsplasser bruker ung arbeidskraft.

Det betyr ikke at alt håp er ute om du ikke enda har skaffet deg en sommerjobb. Organisasjonen UNGinfo hjelper unge med å skrive «den perfekte CV og søknad», og løfter også frem det de kaller «de usynlige jobbene».