Publisert 14. april 2020
Appene vi lastet ned mest i mars

I coronakrisen har vi mer enn nok tid til telefoner og apper. Og øverst på listen over de mest nedlastede appene i verden i mars, troner vinneren for tredje måned på rad i 2020. Hvis du vil se hele listen, sveiper du opp.

10. GOOGLE CLASSROOM

Google Classroom var en app mange plutselig fikk bruk for, og da skoler over hele landet stengte trengte man plutselig nye løsninger. Ifølge nettstedet App Annie har antall nedlastinger økt med 90 prosent de siste seks månedene.

9. SNAPCHAT

Flere navn på listen er godt kjente, og Snapchat tilhører nok den kategorien. I januar 2020 gikk Snap Inc. ut med tallet 210 millioner, som er antallet snaps som lages hver dag. Det er i overkant av 14.500 snaps i minuttet. Det tallet har neppet minket.

8. NETFLIX

Nok et godt kjent navn. Netflix har tatt grep for å gjøre brukeropplevelsen optimal. De fryktet blant annet at coronakrisen skulle føre til overbelastning på nettverk, og bestemte seg derfor for å skru ned kvaliteten på strømmingen.

7. SHAREIT

Den kinesiske appen ShareIt er ment for å gjøre nettopp fildeling enklere. Appen har ligget stabilt på listen over lengre tid.

6. INSTAGRAM

Giganten har omtrent en milliard brukere innom i løpet av en måned. Det tyder kanskje på at det er mange som bestemmer seg for å slutte, for og så ikke klare holde seg unna.

5. og 4. FACEBOOK OG MESSENGER

For mange har nok dette vært metode nummer én å holde kontakt med venner og familie på. Ifølge Facebook har antall meldinger sendt med appene økt med hele 50 prosent under coronakrisen.

3. ZOOM

Mang en arbeidsgiver har forsøkt å samle gruppen til videokonferanser den siste tiden, og appen Zoom har skutt i været. Mellom februar og mars gikk den fra å ikke være på listen i det hele tatt, til å havne på tredjeplass.

2. WHATSAPP

Mange steder i verden er WhatsApp den foretrukne måten å sende meldinger på, og den går igjen på listen langt tilbake i tid. I løpet av den siste måneden appen blitt lastet ned 76 millioner ganger, som er en økning på nesten åtte prosent fra mars 2019.

1. Tiktok

For tredje måned på rad i 2020 er det Tiktok som topper statistikken for antall nedlastinger. Svimlende 115 millioner nedlastinger og en opptur på nesten 99(!) prosent fra mars 2019. Landene som topper statistikken for nedlasting av Tiktok er India og Brasil.