Publisert 20. april 2020
Dette er Europas første TikTok-hus

De er noen av Englands mest populære ungdommer på TikTok. Nå har de flyttet inn under samme tak, og sammen utgjør de Europas første «TikTok-hus».

Ungdommene Seb, Monty, SurfaceLdn, Shauni, Lily og Katie flyttet inn sammen like før Storbritannia innførte omfattende coronatiltak. Huset ligger i London, men eksakt hvor er hemmelig.

Der lager de innhold til sine personlige kontoer og en konto med navnet til prosjektet kalt @bytehouse. De lager innhold for blant annet TikTok, YouTube og Instagram.

De lager «klassisk» TikTok-innhold som virale danser og pranks, men tar også imot utfordringer fra følgerne. I tillegg jobber de med engelske helsemyndigheter for å gi informasjon om psykisk helse til ungdommer.

«Jeg vil hjelpe folk gjennom coronaviruset ved å få dem til å bli inne. Vi gjør daglige livestreams og andre typer innhold slik at folk har noe å se på mens de er inne. Å se reaksjonene og kommentarene er veldig oppmuntrende» sier @Monty til BBC.

I USA har lignende hus vært populært de siste årene. Youtuber Jake Paul står bak Team 10-huset og flere e-sportslag har også laget egne hus, for eksempel Faze Clan og Sidemen House. En gruppe amerikanske TikTokere lagde også nylig Hype House.

Rihanna åpnet i fjor et TikTok-hus oppkaltetter skjønnhetsmerket hennes Fenty Beauty, men stengte det i mars på grunn av coronaviruset.

Saken er også publisert i Peil fra VG.
En annerledes nyhetsapp som gir deg:

▫️ Toppsakene du trenger å vite om
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.