Publisert 28. jan. 2020
TikTok-utfordringer som går for langt

Noen tester om testiklene har smaksløker, mens andre får iPhone-laderen til å gnistre. Her er noen utfordringer man bør styre unna.

Tidligere i år utbrøt brukeren «cryinginthecar» til sine mange følgere: - Visste dere at hvis en gutt putter ballene oppi noe, så kan han smake det?
Dermed var eksperimentet i gang.

Problemet var at hun hadde blandet noen begreper, skriver HuffPost. Testiklene har såkalte smaksreseptorer, men ikke smaksløker.
Reseptorene er der for beskyttelse, slik at man blant annet fort blir oppmerksom på om noe ikke er som det skal være.

TikTokeren Alx James, med mer en 1 million følgere, er en av de som dyppet testiklene i soyasaus. Han utbrøt at han kunne kjenne en smak av salt i munnen. Men forskere jublet ikke like høyt.

– Jeg hadde aldri sett for meg at jeg en dag måtte forklare folk dette, sier Emma Beckett, en australsk forsker, til HuffPost. Challengen er ikke i utgangspunktet farlig, bortsett fra hvis man tester med noe virkelig sterkt eller etsende.

I USA har brannvesenet advart mot «The outlet challenge». Ved å putte en mynt i nærheten av en iPhone-lader som står halvveis inn i kontakten, oppstår det gnister og smell.

En annen farlig utfordring var «Tide pod-challenge», der man utfordret hverandre til å bite over en vasketablett. I 2018 skrev Washington Post at 37 personer var behandlet for forgiftning som følge av det.

«The hot water-challenge» var også en svært dårlig ide. Den gikk ut på å kaste kokende vann på noen, og også utfordre noen til å drikke svært varmt vann fra sugerør. Challengen førte naturlig nok til mange alvorlige brannskader.

Dette var en sak levert fra VGs nyhetsapp Peil.

Den gjør det lettere å henge med:
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Rett på sak og null «clickbait»
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned Peil til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.