Publisert 13. april 2020
Dagens viktigste corona-nyheter

Vanskelig å få med seg alt som skjer? Vi har samlet sammen noen av dagens hendelser her.

Norske soldater frykter corona-katastrofe i Afghanistan.

Et feltsykehus i Afghanistan styres nå av norske soldater. De melder omkraftig underrapportering i coronatall, og frykter katastrofetilstander.

Les saken her.

Intensiv-ansatt coronasmittet etter å ha brukt piratkopiert maske. Det er usikkert om smitten skyldes bruk av den piratkopierte masken, men sykehuset regner det som sannsynlig.

– Svært beklagelig, sier administrerende direktør Anita Schumacher ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Les mer her.

Totalt har 10.056 dødd som følge av coronaviruset i New York. Nær halvparten av USAs over 22.000 dødsfall har skjedd i delstaten.

New York-borgermester Andrew Cuomo sier på en pressekonferanse mandag kveld at ytterligere 671 mennesker i delstaten har dødd det siste døgnet.

Les saken her.

En talsperson for Storbritannias statsminister Boris Johnson (55) sier at han testet negativt for coronaviruset før han forlot sykehuset, melder Reuters.

Det betyr at den britiske statsministeren nå er frisk fra covid19, etter å ha blitt så syk at han måtte tilbringe en periode på intensivavdelingen på sykehus.

Les mer om saken her.

– Vi vet at det sprer seg raskt og at det er dødelig. Det ser så langt ut til å være ti ganger mer dødelig enn influensa-pandemien i 2009, sier generaldirektør i WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, på en pressekonferanse mandag kveld.

Les mer her.

Frankrike forblir nedstengt frem til 11. mai. Landet opprettholder de strenge smitteverntiltakene, inkludert tilnærmet portforbud, de neste fire ukene, opplyser president Emmanuel Macron.

Presidenten varslet mandag kveld en gradvis åpning av barnehager og skoler fra 11. mai. Det melder NTB.

Èn person er død og nesten 600 er smittet i coronautbrudd på hangarskipet USS «Theodore Roosevelt».

Vedkommende døde mandag av covid-19-komplikasjoner etter å ha fått intensivbehandling på stillehavsøya Guam siden 9. april, opplyser den amerikanske marinen.

Les saken her.

Saken er også publisert i Peil fra VG.
En annerledes nyhetsapp som gir deg:

▫️ Toppsakene du trenger å vite om
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.