Torsdagens viktigste corona-nyheter

Publisert 19. mars 2020

Hjalp dette? Her er oppsummeringer fra tidligere:

Onsdag 18. mars

Tirsdag 17. mars

Mandag 16. mars

Torsdagens viktigste corona-nyheter

Det kan være vrient å få oversikt over nyhetene om dagen. Her er syv av dagens hendelser.

11 under 50 i intensivbehandling

Elleve av pasientene som var innlagt på norske intensivavdelinger tirsdag denne uken var under 50 år, viser en rapport fra norsk intensivregister (NIF). To av pasientene var under 24 år.

Les saken her

Nytt corona-dødsfall

En beboer som i helgen ble bekreftet smittet med coronavirus på Hovseterhjemmet døde torsdag. Syv personer i Norge har dermed dødd etter å ha blitt smittet av viruset.

Les saken her

Innfører hytteforbud

Regjeringen kommer til å forby hytteopphold utenfor hjemkommunen. Overtredelser kan straffes med bøter eller fengsel inntil seks måneder.

Les saken her

Ordning for studenter

Partiene på Stortinget ble torsdag enige om andre del av pakken med tiltak som skal begrense det økonomiske tapet som følge av coronaviruset. Blant tiltakene er en midlertidig ordning gjennom Lånekassen for studenter som mister inntekt.

Les saken her

Coronaviruset sprer seg i Afrika og Latin-Amerika.

Chile har erklært krisetilstand på grunn av coronaviruset, og en rekke latinamerikanske land har innført portforbud. Viruset har nå blitt påvist i over halvparten av Afrikas land og har begynt å kreve liv.

Les saken her

Økonomiske konsekvenser

Den norske kronens kollaps gjør det dyrere å importere varer fra utlandet. Det gjør at varer som mat og elektronikk kan bli dyrere. I tillegg sliter flyselskapene. Derfor annonserte regjeringen i dag lånegarantier på seks milliarder til flyselskapene.

Les saken her

Flere dødsfall i Italia enn Kina

Dødstallet i Italia har steget med 427 personer, til 3405 dødsfall. Dermed er det flere corona-dødsfall i Italia enn i Kina, melder nyhetsbyrået Reuters torsdag. Kina har 3249 døde, ifølge instituttet Johns Hopkins.

Saken er også publisert i Peil fra VG.
En annerledes nyhetsapp som gir deg:

▫️ Toppsakene du trenger å vite om
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.