Ny video lekket - krangler igjen

Publisert 24. mars 2020

Mange reagerte på stuntet, til og med nyvalgt president Barack Obama som kalte Kanye for «en drittsekk».

Kanye beklaget i 2010, men trakk unnskyldningen da Swift ga ut låten «Innocent» samme år. Han beskyldte Swift for å bruke VMA-stuntet som et PR-stunt.

I 2013 sier West at han ble «presset» til å beklage. «Hvis noen leser dette og forventer at jeg skal legge meg flat eller noe, da bør de slutte å lese dette» sa han i et intervju med New York Times.

Matt Sayles / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Matt Sayles / TT NYHETSBYRÅN

Spol frem til 2015, og Kanye West, Kim Kardashian og Taylor Swift ble avbildet nær hverandre. Kanye og Swift klemmet til og med, og de fleste trodde at feiden med det var over. Året etter slapp Kanye låten «Famous».

Der rapper han «I feel like me and Taylor might still have sex / Why? I made that bitch Famous». Kritikken lot ikke vente på seg, men Kanye forsvarte seg med at han hadde klarert teksten i en timeslang samtale med Swift.

Swift var ikke enig, og hevdet at hun hadde advart Kanye mot å utgi en sang med et slikt budskap og at hun ikke hadde blitt fortalt om bruken av ordet «bitch». Under sin Grammy-tale samme år sa Swift følgende i sin takketale:

– Det vil være folk langs veien som prøver å undergrave din suksess eller ta æren for dine prestasjoner eller berømmelse, men hvis du bare fokuserer på arbeidet og ikke lar disse menneskene sette deg til side, vil du en dag nå ditt mål og vite at det er deg selv og menneskene som elsker deg som har ført deg dit, sa Swift i sin takketale.

Sommeren 2016 blander Kanyes kone, Kim Kardashian, seg inni feiden. Hun gir et intervju der hun gjentar at Swift godkjente teksten, men snudde etter at låten kom ut. Hun sier også at at samtalen mellom Kanye og Swift ble tatt opp, og hevdet at Swifts advokater hadde bedt dem slette den.

Kanye slipper så musikkvideoen til «Famous» (se videoen over) der han ligger naken i en gigantisk seng med figurer som skal ligne på andre kjendiser. Taylor Swift er en av dem og ligger nærmest Kanye. En drøy måned etter musikkvideoen legger Kim Kardashian ut en video på Snapchat.

Videoen viser Kanye fortelle Swift om teksten over telefon. I samtalen godkjenner tilsynelatende Swift teksten, men postet kort tid etter flere meldinger på Instagram der hun sa at hun aldri godkjente bruken av ordet «bitch».

Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN

Hun skrev også at Kanye hadde lovt å spille henne låten, men at han aldri gjorde det. Hun skrev at det å bli stemplet som en løgner når hun aldri hadde blitt presentert for hele historien var et karakterdrap.

Samtidig som hun lekket videoen postet Kardashian også en tweet der hun - relativt dårlig kamuflert - kalte Swift en slange. Swift svarte i 2017 med låta «Look What You Made Me Do» der slanger og nakne mennesker er en del av musikkvideoen.

2018 var et relativt rolig år i denne feiden, selv om Swift åpnet turnéen sin med en gigantisk oppblåsbar slange kalt Karyn. I 2019 kalte hun imidlertid Kardashian og Kanye for «mobbere» i et intervju med Elle.

Og det fører oss til forrige lørdag, altså 21. mars, 2020, da en video dukket opp på nettet. Den viser en litt annen side enn den Kardashian delte i 2016. I videoen tar Kanye bare opp deler av sangteksten, men ikke delen der han kaller henne «bitch» og så tar æren for at hun er berømt.

Hele videoen kan sees her. Variety har skrevet ut hele samtalen. Mandag kveld la Swift ut følgende beskjed på Instagram:

«I steden for å svare de som lurer på hva jeg føler om videoen som er lekket, som beviser at jeg snakket sant hele tiden om *den samtalen* (du vet, den som ble ulovlig spilt inn, som noen redigerte og manipulerte for å sende meg og familien min gjennom helvete i fire år) ... Sveip opp for å se hva som virkelig betyr noe» skrev Swift.

De som sveipet opp ble sendt til en side der en kunne donere penger til organisasjonen Feed America. De deler ut måltider til familier som trenger det. Hun oppfordret også folk til å donere til WHO.

Noen timer senere brøt Kardashian stillheten med en rekke poster i sosiale medier. Hun skriver at hun synes det er flaut å kommentere en krangel «ingen bryr seg om» mens «millioner av mennesker står overfor ekte farer».

Hun hevder også at Swift og hennes team manipulerte sannheten ved å si at de hadde takket nei og advart Kanye mot å slippe en sang med et så kvinnefiendtlig budskap. Hun avslutter med at krangelen aldri har handlet om ordet «bitch», men om det i det hele tatt hadde vært en samtale og tonen i den samtalen.

Swifts presseansvarlige har siden svart på Kardashian-tweetsene. Hun mener Kardashian feilsiterer uttalelsen fra 2016:

«Jeg er Taylor Swifts agent og dette var mitt originale, UREDIGERTE, svar. Forresten, det er redigert når du utelater ting. PS. Hvem har dere gjort så forbannet at de lekket dette?»

Ny video lekket - full krangel

Sveip opp for å se hva de krangler om!

Feiden mellom Kim Kardashian, Kanye West og Taylor Swift er i gang igjen etter at en ny video dukket opp på nettet lørdag. Her kommer enfull gjennomgangav hele krangelen.

Det starter så langt tilbake som i 2009. Swift var 19 år gammel og skulle ta imot VMA-pris for beste musikkvideo. Under takketalen hoppet Kanye West opp på scenen og utbrøt:

«Yo Taylor, jeg er glad på dine vegne og skal la deg avslutte, men Beyoncé hadde en av tidenes beste musikkvideoer. En av tidenes beste musikkvideoer!»