Publisert 17. sep. 2019
Dette må du vite om Raja-saken

Venstre-topp Abid Raja er på forsiden av nesten alle nettaviser i dag etter et nytt innlegg han har skrevet.

En sak levert fra VGs nyhetsapp Peil.

Vi begynner for ordens skyld med begynnelsen: 29. august publiserte Frp-politiker Sylvi Listhaug dette Facebook-innlegget om båtmigranter, som fort ble svært omdiskutert.

2. september kom så partikollega Siv Jensen på banen med et intervju og en kronikk i VG, der hun hentet frem begrepet «snikislamisering», som hun fikk kritikk for også i 2009.

Det er de to utspillene til Listhaug og Jensen som Raja reagerer på. I et intervju med NRK fredag kritiserte han Frp-politikernes retorikk og mener de sprer «brun propaganda» til det norske folk.

Det fikk ganske naturlig flere Frp-politikere til å kritisere Raja. Venstre-leder Trine Skei Grande støtter partikollegaen og sier «det er helt greit å gi klar beskjed (...) når retorikken går for langt».

Tirsdag gikk Raja igjen ut i et innlegg i Aftenposten. Han står ved sin kritikk av Frp-politikerne og spør i tillegg om statsminister Erna Solberg (H) vil ta sin del av ansvaret».

– Han tar feil i det han sier, og jeg synes det er unødvendig at vi skal ha pågående en debatt nå som jeg mener var over, sier Erna Solberg om Rajas kritiske kronikk tirsdag ettermiddag. Men hun vil ikke be ham beklage.

Dette var en sak levert fra VGs nyhetsapp Peil

Den gjør det lettere å henge med:
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Rett på sak og null «clickbait»
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned Peil til Iphone eller Android, eller les mer på peil.no.