Publisert 05. feb. 2020
Bloggkrigen om kroppspress

Har bloggere et ansvar for å motvirke kroppspress blant unge? Her får du en kjapp oversikt over debatten.

Diskusjonen har rast i snart ett år, etter at Kristin Gjelsvik (33) anklaget Sophie Elise Isachsen (25) for å være Norges farligste blogger. Bakgrunnen var en rekke kosmetiske inngrep som 25-åringen delte med følgerne sine. Også en rekke andre bloggere ble kritisert for å gjøre det samme, blant andre Isabel Raad (25).

Under «Vixen Influencer Awards» tok debatten fyr igjen. Da fikk Kristin Gjelsvik pris for sin sterke mening, mens Sophie Elise Isachsen fikk pris som årets business. I takketalen sa Gjelsvik dette:
– Det er et paradoks at den personen som er grunnen til at jeg vinner denne prisen nettopp vant prisen for årets business, tordnet hun.

Gjelsvik er skuffet over få endringer siden forrige debatt. Den eneste endringen er «puppestørrelser, neser og hoftebredder». Noe av kritikken er også knyttet til TV 2 som fulgte Sophie Elise gjennom en rumpe-operasjon. De avviser at de har gjort noe galt.

Kristin Gjelsviks kritikk er blitt anklaget for å være mobbing. Hun er også blitt konfrontert med en podkast der hun raljerer over menn med mikropenis - og at hun dermed selv bidrar til kroppspress.

Komiker Sofie Frøysaa advarte mot å dra mobbekortet i utide. Hun anklager bloggere for å gå inn i offerrollen straks de blir utsatt for kritikk.

Tirsdag kveld møttes flere av bloggerne på NRK Debatten. Sophie Elise Isachsen nektet å stille, men skrev i stedet et debattinnlegg: «Jeg ønsker en verden hvor det er plass til alle, også de som har operert, også de som liker å ta lettkledde bilder, absolutt alle».

Dette var en sak levert fra VGs nyhetsapp Peil.

Den gjør det lettere å henge med:
▫️ Toppsakene du trenger å vite om
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned Peil til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.