Publisert 24. mai 2020
Dagens viktigste nyheter

Vanskelig å få med seg alt? Vi har samlet sammen noen av dagens viktigste nyheter for deg her.

Person tatt av snøskred døde

Skredet skjedde ved Gråfonnfjellet i Rauma i Møre og Romsdal. Politiet fikk først meldingen om raset fra kamerater av avdøde, som også var med på turen. Kameratene fant personen og begynte med livreddende førstehjelp, før vedkommende ble hentet ut av et redningshelikopter og fløyet til sykehus i Trondheim, skriver NTB.

Les saken her.

Feiret eid på Tryvann

Søndag feiret hundrevis av muslimer drive-in-eid på Tryvann. «Id al-fitr» er en viktig høytid som markerer slutten på fasten. Høytiden kalles ofte bare id eller eid. Både feiringen og fastetiden har vært annerledes på grunn av coronapandemien.

Les saken her.

Demonstranter møtt med tåregass

Hundrevis av demonstranter samlet seg i Hongkong søndag for å protestere mot Kinas nye sikkerhetslov. Politiet hadde på forhånd utplassert vannkanoner og pansrede kjøretøyer i påvente av masseprotester.

Les saken her.

Rettssaken mot Netanyahu er i gang

Søndag startet rettssaken mot den korrupsjonstiltalte israelske statsministeren Benjamin Netanyahu. Netanyahu er tiltalt for tre grove lovbrudd, som alle kan resultere i fengselsstraff, skriver NTB. Ifølge han selv er det et kuppforsøk.

Les saken her.

Feiringen pågår fortsatt

Vanligvis er russefeiringen over etter 17. mai, men gjennom helgen har politiet fått inn flere meldinger om bråk og høy musikk fra russen. Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ole Bjørn Kleivane, tror at coronaviruset har gitt utslag for russen og at de tar igjen litt av feiringen nå som det er litt mer åpent.

Les saken her.

Kreftnettverkene

På Facebook og Instagram er det grupper og sider som har som formål å diskutere eller dele såkalte kreftkurer – uten cellegift eller stråling. VG har fått innpass i lukkede nettverk der dette skjer.

Les saken her.

Har du prøvd Peil fra VG?
En annerledes nyhetsapp som gir deg:

▫️ Toppsakene du trenger å vite om
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.