Publisert 18. mai 2020
Dagens viktigste nyheter

Sliter du med å få med deg alt? Vi har samlet sammen noen av dagens viktigste nyheter for deg her.

18-åring dømt til 13 års forvaring for Vinstra-drapet

18-åringen er dømt for å ha drept 16 år gamle Laura Iris Haugen på Vinstra med 20 knivstikk 31. oktober 2018 og for å ha knivstukket en nabo som kom til unnsetning.
Les saken her.

Vil ha innreiseregler frem til Januar

I et nytt lovforslag ønsker justisdepartementet at innreisereglene for utlendinger skal gjelde frem til 1. januar 2021. Det betyr at alle som vil reise til Norge, men ikke er unntatt fra reglene, kan måtte vente til 2021 før de kan komme dersom loven blir vedtatt.
Les saken her.

Dødeligste måned i Sverige siden 1993

April 2020 er måneden med flest registrerte dødsfall i Sverige på 27 år, melder det svenske statistikkbyrået SCB ifølge Aftonbladet. 10.458 dødsfall er registrert i Sverige i løpet av måneden som var.
Les saken her.

Søker i gruver etter savnede Ørjan (25)

Politiet har startet søk i Steinsåsgruvene i Arendal etter Ørjan Solum (25) som har vært savnet siden mars. Politiet sier at de holder alle muligheter åpne når det kommer til hva som kan ha skjedd med 25-åringen.
Les saken her.

Høie med klar melding til ungdommen

På mandagens pressekonferanse kom helseminister Bent Høie med en oppfordring til de unge som feiret 17. mai.– Dersom du i dagene som kommer får symptomer på luftveisinfeksjon, så må du holde deg hjemme og finne ut hvordan du raskt kan få testet deg for covid-19, sier Høie.
Les saken her.