Publisert 20. mars 2020
Slik er du sosial uten å møtes

Norge er stengt, og myndighetene ber oss om å holde oss mest mulig hjemme alene. Det kan etterhvert bli ganske kjedelig og ensomt. Sveip videre for 8 tips.

SPISE SAMMEN

Videochat mens dere lager noe skikkelig godt til lunsj eller middag (gjerne lag samme rett), og spis mens dere prater.

SE EN KONSERT ELLER ET SHOW

Den siste uken har det dukket opp flere sider som tilbyr livestream av kulturtilbud - blant annet «Brakkesyke 2020». Avtal å se samme konsert som en venn, så blir det nesten som å være på konsert sammen.

HA FEST

Nå om dagen er kanskje videosamtaler den beste måten å være sosial på, så hvorfor ikke flytte festen dit også? Her kan du lese om de beste måtene å holde kontakt med folk på.

SPILL MOBILSPILL

Last ned Wordfeud (nesten som Scrabble), en sjakk-app eller et annet mobilspill hvor man spiller mot andre, og inviter en venn. I mange spill kan man chatte sammen mens man spiller.

SE EN FILM

Selv om kinoene er stengt og man ikke kan sitte i samme sofa, kan man fortsatt se en film sammen. Velg hva dere vil se, start en videochat og trykk «play» samtidig. Netflix har også en løsning for dette som heter Netflix Party.

LAG EN KLUBB

Bokklubb, bakeklubb, filmklubb - mulighetene er mange! Det viktigste er at dere gjør det samme, for eksempel leser samme bok. Etterpå kan dere prate om hva dere syns om den.

GÅ PÅ BESØK I HAGEN

Ta med en campingstol og sett deg i hagen til en venn, så kan dere snakke sammen gjennom vinduet. Det er også OK å møtes hvis man er frisk, så lenge man er nøye med håndhygiene, og holder minst en meter avstand til hverandre. Det er mindre smittefare ute enn inne.

GAMING

Gaming kan være kjempesosialt. Spill som «Fortnite» og «World of Warcraft» er både en et spillunivers og en sosial plattform. Her kan du se noen av årets spillnyheter.