Publisert 14. mars 2020
10 serier du kan streame i helgen

For tiden har mange i Norge fått beskjed om å holde seg inne, både fra skole og fra jobb. Da kan det være greit å ha en serie å følge med på.

1. THE CIRCLE - NETFLIX

En reality-serie med en 2020-vri. Alle deltakerne blir låst inn i hver sin leilighet i samme blokk. De får ikke se hverandre. Ved hjelp at «Circle», chatter de sammen. Ingen får se hvem som er hvem. Den som klarer å sjarmere de andre vinner 100.000 dollar.

2. THE OUTSIDER - HBO NORDIC

Guffen thriller på ti episoder, basert på Stephen Kings bok med samme navn. Uforklarlige drap begynner spre seg i småbyen Cherokee. Bevisene er mange, men de gir ingen mening. Ben Mendelsohn og Oscar-nominerte Cynthia Erivo spiller hovedrollene i en av årets mest nervepirrendeserier så langt.

3. PARADISE PD - NETFLIX

«Family Guy» møter «Brooklyn 99». Handlingen er satt til en dysfunksjonell politistasjon, hvor den ene karakteren er teitere enn den andre. Sesong 2 ble nettopp lagt ut på Netflix, og hvis du liker dum, animert voksenhumor, så anbefales «Paradise PD».

4. TOM CLANCY´S JACK RYAN - AMAZON PRIME

John Krasinki (kjent som Jim i «The Office») spiller den sympatiske agenten Jack Ryan. I sesong 1 jakter han på yeminittiske terrorister som planlegger et angrep mot USA. I sesong 2 foregår mye av handlingen i Venezuela. Norske Morten Tyldum er også involvert som regissør i serien.

5. THE BOLD TYPE - NRK

I «The Bold Type» møter vi Jane, Kat og Sutton, som jobber i motemagasinet Scarlet i New York. Vi følger dem gjennom opp- og nedturer, på jobb og privat. Serien er inspirert av livet til tidligere Cosmopolitan-redaktør Joanna Coles. De tre første sesongene ligger i NRK nett-TV i en uke til, mens sesong fire slippes i disse dager.

6. LOVE IS BLIND - NETFLIX

Reality-serien alle snakker om. Målet er å finne kjærligheten, men premisset er litt spesielt. Deltakerne får ikke se hvem de dater. På denne måten lærer de å kjenne hverandre på en måte som kanskje ikke er helt vanlig for reality-TV. Rørende, morsomt og originalt!

7. THE LEFTOVERS - HBO NORDIC

Variety kåret «The Leftovers» til tiårets beste TV-serie. Premisset er enkelt. En dag forsvinner to prosent av verdens befolkning. Poff, i luften, uten noen logisk forklaring. Hvordan takler man å miste sine kjære, og hvordan takler samfunnet det? Svarene er ubehagelige og tankevekkende.

8. HEKSEJAKT - TV 2 SUMO

Makt, penger og status! I denne serien får vi se hvor kynisk advokatbransjen kan være. Vi følger økonomidirektør Ida Waage som varsler om en alvorlig hendelse hun ikke kan stå inne for. Serien skal ha hentet inspirasjon fra virkeligheten, og det er mildt sagt vanskelig å ikke se alt på en gang.

9. ATLANTA - VIAPLAY

Vi følger Alfred Miles (Donald Glover, aka Childish Gambino) som sliter med å få endene til å møtes i Atlanta. Han blir manager for sin fetter som prøver å lykkes som rapper. Sammen prøver de å finne ut forskjellene på det ekte livet og livet på gata.

10. DON’T F*** WITH CATS - NETFLIX

Denne har vi anbefalt før, og vi anbefaler den gladelig igjen. True crime-serien alle snakket om for noen måneder siden, hvor selverklærte datanerder tar opp jakten på en kattemorder. Seriens tidvis groteske skildringer av de makabre videoene som dukket opp på nettet for noen år siden, vil få deg til å vri deg i stolen.

Saken er også publisert i Peil fra VG.
En annerledes nyhetsapp som gir deg:

▫️ Toppsakene du trenger å vite om
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.