Fredagens viktigste corona-nyheter

Publisert 20. mars 2020

Hjalp dette? Her er oppsummeringer fra tidligere:
Torsdag 19. mars

Onsdag 18. mars

Tirsdag 17. mars

Mandag 16. mars

Fredagens viktigste corona-nyheter

Det kan være vrient å få oversikt over nyhetene om dagen. Her er syv av dagens hendelser.

Tester malariamedisin mot corona

Leger ved OUS og andre norske sykehus prøver nå å teste malariamedisiner på norske pasienter med covid-19 i samarbeid med Verdens helseorganisasjon (WHO). Pasientene som vil testes med denne medisinen må være innlagt og ha fått påvist covid-19.
Les saken her

Nye corona-tiltak

Regjeringen ber arbeidsgivere godta egenmelding ved sykdom for de første 16 dagene. Samtidig skal staten dekke sykelønn fra dag fire ved corona-relatert fravær. Dette gjelder også frilansere og næringsdrivende.
Les saken her

627 døde i Italia det siste døgnet

Storavisen Corriere Della Sera melder at Italia nå har over 4000 coronarelaterte dødsfall. Det er nå 47 021 bekreftede smittetilfeller i Italia, og 4032 dødsfall. Det er rapportert om 627 dødsfall det siste døgnet. Det er det høyeste dødstallet på et døgn under corona-pandemien.

126 personer løslatt

I løpet av denne uken har 126 innsatte fått fremskutt løslatelse fra norske fengsler for å redusere risikoen for coronasmitte. Ytterligere 73 planlegges løslatt. Så langt er det ikke registrert coronasmitte hos noen innsatte.
Les saken her

Flertallet av de unge corona-pasientene har underliggende sykdommer

Smittevernoverlege Jon Sundal sier at antall pasienter under 50 år som trenger intensivbehandling for corona-smitte er «høyere enn antatt», men understreker at de fleste har underliggende sykdommer. I går kunne VG fortelle at 11 av de 34 pasientene som trengte intensivbehandling for coronaviruset tirsdag denne uken var under 50 år.
Les saken her

Skeptiske til kriseloven

Onsdag foreslo regjeringen å innføre en ny fullmaktslov som vil gjøre at de kan sette i gang store tiltak uten å gå til Stortinget først. Advokatforeningen kom i dag med sin høringsuttalelse om kriseloven. De mener at forslaget er «både grunnlovsstridig og går lenger enn nødvendig».
Les saken her

VG-lista 2020 avlyst

På grunn av coronautbruddet blir det ingen VG-lista-konserter i år, hverken på Rådhusplassen eller i andre norske byer.
Les saken her

Saken er også publisert i Peil fra VG.
En annerledes nyhetsapp som gir deg:

▫️ Toppsakene du trenger å vite om
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.