5 norske kjendisbarn

Publisert 29. mai 2020

Også i Norge er det mange barn som har gått i fotsporene til sine kjendisforeldre.

Kasper Antonsen
Foto: Kasper Antonsen

1. Kasper Antonsen (21)

Sønnen til komiker og skuespiller Atle Antonsen (50) fikk nylig et lite kick på skuespillerkarrieren gjennom NRK P3s «Rådebank». 21-åringen spiller moroklumpen Robert Nilsen. Ifølge ham fikk han jobben helt uten hjelp fra far.

Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

2. Mathilde Tybring-Gjedde (27)

Den unge Høyre-politikeren sitter som stortingsrepresentant i Utdannings- og forskningskomiteen. Det har hun gjort i over to år. Før det var hun sommerskolelærer og servitør.

Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hun er selvfølgelig også datter til Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde (56).

Terje Bendiksby
Foto: Terje Bendiksby

3. Jakob Schøyen Andersen (30)

Kjent fra underholdningsprogrammet «Kollektivet» på TV2, NRKs «Hits for Hits» og nylig spillefilmen «De dødes tjern».

Mattis Sandblad
Foto: Mattis Sandblad

Schøyen Andersen er sønnen til selveste Hege Schøyen (63), som også er skuespiller, komiker og sanger. Faren Arild Andersen (74) er en dyktig jazzbassist.

Krister Sørbø
Foto: Krister Sørbø

4. Tomine Harket (27)

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at datteren til Morten Harket (60) dukker opp i denne listen.

LITEN: Morten Harket sammen med Tomine Malmquist Harket, etter premieren på musikalen «Annie» i 2004. Hun hadde tittelrollen i oppsetningen.
LITEN: Morten Harket sammen med Tomine Malmquist Harket, etter premieren på musikalen «Annie» i 2004. Hun hadde tittelrollen i oppsetningen. 
Foto: Knut Falch / SCANPIX

Artisten Tomine Harket har også latt seg inspirere av pappa, og inn i musikkbransjen.

Mattis Sandblad
Foto: Mattis Sandblad

5. Jakob Oftebro (34) og Jonas Hoff Oftebro (24)

Er sønner av Nils Ole Oftebro (75). Familien er kanskje Norges svar på Skarsgård-brødrene. Pappa Oftebro er kjent fra «Mammon» og julekalenderen «Jul i Blåfjell». Storebror Oftebro har hatt flere store roller i skandinaviske produksjoner.

Terje Bringedal
Foto: Terje Bringedal

Lillebror er dessuten barn av skuespillerinnen Anette Hoff (59), og han var å se i «Bølgen» og «Los Bando», der far også var med.

KJENDISER MED KJENTE FORELDRE

Hva har disse tre tilfelles?
De er alle barn av profilerte stjerner.
Disse kjendisene har fulgt foreldrene sine inn i bransjen som gjorde dem alle berømte.

DAKOTA JOHNSON (30)

«Fifty Shades of Grey»-stjernen er datter av to kjente Hollywood-veteraner. Mamma Melanie Griffith (62) har spilt i kultfilmen «Lolita», og pappa Don Johnson (70) er å se «Miami Vice» og «Django Unchained».

LILY COLLINS (31)

Den amerikansk-britiske skuespilleren, kjent fra «The Mortal Instruments: City of Bones», er faktisk datteren til den berømte musikeren Phil Collins (69). Pappa Collins er kjent for musikken bak Disney-klassikeren «Tarzan» og store hits som «In The Air Tonight».

JOHN DAVID WASHINGTON (35)

Den tidligere profesjonelle idrettsutøveren fulgte etter pappa inn i showbusiness etter sportskarrieren. 35-åringen er nå aktuell med filmen «Tenet» (som blant annet er filmet i Oslo), og han er sønnen til selveste Denzel Washington (65).

ZOË KRAVITZ (31)

Du får ingen som ligner mer på foreldrene sine enn moteikonet Zoë Kravitz. Hun er datteren til sangeren Lenny Kravitz (55) og skuespilleren Lisa Bonet (52). Bonet er gift med Jason Momoa (40) fra «Game of Thrones». Det betyr at han er stefaren til Zoë!

KAIA GERBER (18)

Ingen overraskelse at Kaia Gerber fulgte mammas fotspor inn i motebransjen. Cindy Crawford (54) var en av 80- og 90-tallets største supermodeller. Kaia har også en storebror, Presley Walker Gerber (20). Pappa Rande Gerber (58) er forretningsmann.

DOMHNALL GLEESON (35)

Denne er til dere Harry Potter-fans. Han spilte broren til Ronny Wiltersen i «Harry Potter» sammen med pappa Brendan Gleeson (65), som spilte professor Galøye Bister. Nå har Domhnall Gleeson tatt igjen farens berømmelse, med roller i filmer som «The Revenant» og «Star Wars».

Klarer du å gjette hvem Jakob Schøyen Andersen fra «Kollektivet» og «Hit for Hit» er sønnen til? Sveip videre for å få svaret!