Publisert 27. mars 2020
«Tigerkongen» saksøker myndighetene

Den store dokumentar-snakkisen «Tiger King: drap, kaos og galskap» topper listen over mest sette Netflix-serier i Norge for tiden. Og den elleville historien om store kattedyr og originale amerikanere vil ingen ende ta. Sveip opp.

Den eksentriske dyrepasseren Joseph Maldonado-Passage (eller Joe Exotic, som han kaller seg) blir i serien fengslet, og dokumentaren handler i stor grad om hvorfor. Nå går han til sak mot flere statlige organer, fra cellen sin. Det skriver People.

Maldonado-Passage mener myndighetene har brutt hans borgerrettigheter, og krever erstatning for blant annet ulovlig pågripelse og fengsling, og tap av personlig eiendom. Søksmålet lyder på ikke mindre enn 94 millioner dollar.

Under kunstnernavnet «Joe Exotic» driver han i serien sin egen private dyrepark med mer enn 200 tigere. Han kjemper en hard kamp mot dyrevernsorganisasjoner, og i søksmålet mener han at staten har satt tiger på listen over utrydningstruede dyrearter kun for å kunne «ta» ham.

«Tiger-Kongen» soner i dag i Grandy County Jail, i hjemstaten Oklahoma. Han mener også at han ble utpekt som mål fordi han «er en åpen homofil mann, med den største samlingen generiske tigere og krysnings-arter».

Serien har fått enormt med oppmerksomhet den siste tiden, og mange har latt seg fascinere av historien. Det er også planlagt en dramatisering, og blant andre har Vanity Fair meldt at Kate McKinnon allerede er castet som dyrevernsaktivisten Carole Baskin (bildet).

Saken er også publisert i Peil fra VG.
En annerledes nyhetsapp som gir deg:

▫️ Toppsakene du trenger å vite om
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.