Publisert 17. mars 2020
Tirsdagens viktigste corona-nyheter

Det kan være vanskelig å få oversikt over nyhetene. Derfor har vi samlet noen av dagens hendelserher.

1. To statssekretærer, blant annet statsminister Erna Solbergs nærmeste medarbeider, er bekreftet smittet av coronaviruset.

2. Det blir ikke fotball-EM til sommeren. Det ble klart etter UEFAs møte med alle de 55 medlemslandene tirsdag ettermiddag, bekrefter Norges Fotballforbund (NFF). Mesterskapet skal spilles fra 11. juni til til 11. juli neste år.

3. Sverige har ventet med å stenge skoler, men under en pressekonferanse sa statsminister Stefan Löfven at de anbefaler å stenge videregående skoler og høyere utdanning.

Her til lands sa Helseminister Bent Høie til NRK at det kan bli aktuelt å åpne skolene for de eldste elevene, for å få gjennomført avgangseksamen.

4. Regjeringen åpner for at frilansere og selvstendig næringsdrivende, som sjåfører, frisører og musikere, kan få akutt økonomisk sosialhjelp fra NAV, uten vanlig behovsprøving. Det skriver finansminister Jan Tore Sanner (H) i et brev til Stortinget.

5. Svenske og danske myndigheter gir SAS tre milliarder svenske kroner i lånegaranti for å bøte på problemene knyttet til coronaviruset. Flyselskapet Norwegian har også kommet i store vansker etter reiserestriksjoner, og ber om samme støtte.

6. Human-Etisk Forbund avlyser konfirmasjonsseremonier frem til sommeren. Meldingen kommer etter at den norske kirke har bedt menigheter utsette konfirmasjoner til høsten.

7. Regjeringen samarbeider med Norwegian, SAS og Widerøe for å hente hjem nordmenn i utlandet på grunn av coronautbruddet, skriver de i en pressemelding.

8. For å begrense smittespredning er Virke Dagligvare, som inkluderer Coop, Bunnpris og NorgesGruppen blitt enige om å begrense antall kunder i de minste butikkene (Brustad-buene) til maksimalt åtte kunder samtidig.

Saken er også publisert i Peil fra VG.
En annerledes nyhetsapp som gir deg:

▫️ Toppsakene du trenger å vite om
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.