Publisert 20. mars 2020
Åtte ting du ikke visste om «Paradise Hotel»

Vi dro «behind the scenes» på en av Norges største realityserier for å se hvordan den spilles inn.

1. For å spille inn «Paradise Hotel» blir det satt opp 45 overvåkingskameraer på hotellet. I tillegg er det fem-seks frittstående kameraer som brukes under konkurranser og seremonier.

2. Under hotellet er det satt opp et studio hvor deltageren blir intervjuet til «confession cam» (klippene hvor de snakke ut om ting som har skjedd).

En av dem som intervjuer deltakerene i årets sesong er Vida Lill Gausemel Berge, som vant Paradise Hotel i 2012.

3. Den første norske sesongen av «Paradise Hotel» ble sendt i 2009. Sesongen som begynte denne uken er nummer 12 i rekken og Triana Iglesias har vært programleder for alle.

4. Flere land spiller inn «Paradise Hotel» i samme villa som Norge. Sverige, Danmark og Tyskland bruker også villaen. Den ligger på vestkysten av Mexico i nærheten av Manzanillo og leies ut til privatpersoner resten av året.

5. Pengepremien som deltakerene kjemper om har endret seg. I starten var den på 300.000 kroner i år er den på 500.000 kr. Petter Pilgaard vant første sesong sammen med Benedicte Valen, de fikk 150.000 kr hver.

6. TV3 får inn flere tusen søknader av folk som har meldt seg på. I årets sesong var det opp mot 5000 personer som hadde lyst til å sjekke inn på hotellet. Nytt i år er at det skal sendes to sesonger, vår og høst.

7. 55 personer fra Norge ble fløyet ned for å arbeide bak kameraene med innspillingen av årets sesong. I tillegg til lokal arbeidskraft og de som gjør etterarbeid så er det totalt 105 personer som arbeider med å lage en sesong.

8. Hotellet i årets sesong er blitt brukt de siste årene, men det er ikke det første hotellet. Tilsammen har de norske sesongene blitt spilt inn på tre forskjellige hoteller.