«25 under 25»: Derfor dropper jeg russebuss

Publisert 04. feb. 2020
Privat
Foto: Privat

Jeg har tatt valget, eller jeg har egentlig ikke tenkt så mye over, det å være på buss eller gruppe. Mange forbinder nettopp russetiden med dette, å være på buss eller gruppe. Noen har kanskje tenkt at de alltid har villet det, men sånn ble det kanskje ikke.

Dette innlegget er til alle på buss eller gruppe, de som ikke er det, de som er russ i år, de som har vært, eller er fremtidige russ.

Russetiden er for mange en stor tid og en tid de har gledet seg til hele livet, men for mange kan det også komme litt bekymringer: Blir det for stort press, finner jeg en gruppe eller en buss, har jeg noen å være med?

Fikk du med deg denne? - Jeg tør nesten ikke ta på meg russedressen

Jeg skal selv ærlig innrømme at da jeg fant ut at nesten alle i klassen var medlem av en gruppe eller buss, så ble jeg litt bekymret for om jeg hadde noen å være med i russetiden. Blir jeg invitert på fest?

Du skal vite at selv om man ikke er på gruppe eller buss så er du ikke alene. Tar man litt initiativ til å spørre noen om å være med på fest så er det mest sannsynlig positive svar å få.

Russepresidentens takk: – Jeg tok feil om russetiden

Det at man tør å stå imot presset og ikke være på gruppe eller buss, er faktisk veldig kult og noe man faktisk bør tenke mer på. Jeg valgte å lage denne egne russegruppen nettopp for å gjøre noe som var litt annerledes og for å vise hvor bra man kan ha det uten buss eller gruppe. Russetiden skal være en inkluderende tid der alle skal føle seg sett og inkludert. Jeg har allerede erfart at flere grupper og busser vil invitere meg selv om jeg ikke er på buss eller gruppe. Jeg heier på alle i gruppe, buss, og de som ikke er med i det, i hele russetiden og ønsker dere alt godt.

Ha en super russetid alle sammen, og ta godt vare på hverandre!

(PS: Det blir slipp på meg også, bare litt senere enn de andre gruppene på Asker.)

Kritisk til russetiden: – For trøtt til å pugge og for bakfull til å gå på skolen

Denne teksten ble først publisert på Instagram, så av Budstikka.

«25 under 25» er en serie kronikker og debattinnlegg skrevet av unge under 25. Er du under 25, og ønsker å bidra? Send mail til debatt@vg.no, og merk den med 25 under 25.

Dropper russebuss

Victoria von Krogh (18) er russ i 2020, men skal ikke være med på en buss eller en stor russegruppe. Først var hun litt bekymret for at hun kom til å bli mye alene, men nå har hun funnet en løsning.