Johannes Klemp og Nora Haukland vant «Love Island»: – Det stikker i sjela når jeg ser det verste klisset

Publisert 27. feb. 2020

«Love Island»-deltageren gikk inn i programmet med liten eller ingen tro på å finne kjærligheten. To måneder senere reiser han hjem - stormende forelsket og 300.000 kroner rikere.

Eirin Bøe/TV 2
Foto: Eirin Bøe/TV 2

Den andre sesongen av «Love Island» er over, og torsdag ble det klart at det er Johannes Klemp (27) og Nora Haukland (22) som gikk helt til topps og dermed stikker av med pengepremien på 300.000 kroner. Det gjorde de etter å ha slått Iselin Nordøy (23) og Omid Rosander (24) på målstreken.

– Det er helt merkelig, det har ikke gått helt opp for oss ennå. Vi har vært her i to måneder nå, så det er veldig, veldig rart at det er over. Vi er fortsatt litt paffe, forteller vinnerparet til VG.

Litt ekstra paff ble nok Klemp, som ikke legger skjul på at han ikke hadde helt trua på at det skulle ende på denne måten da han ble med i programmet.

– Jeg kom ikke til Argentina for å finne kjærligheten, men er utrolig glad for at jeg fant den. Jeg har vært student i fire og et halvt år og ble med i «Love Island» kun for å få sol, for å slappe av og for å møte noen fine damer.

I videoen under kan du se høydepunkter fra sesongen:

Men:

– Med én gang jeg så Nora, merket jeg at det var noe spesielt med henne. Hun var og er den vakreste jenta jeg noen gang har sett.

Innspillingen av finaleprogrammet fant sted allerede onsdag, og når VG snakker med vinnerparet torsdag formiddag er de bare timer unna å sette seg på flyet hjem til Norge.

TV-ekspert om «Love Island»: – 40 prosent sjanse for ny sesong

– I dag våknet jeg i en lykkerus, tett inntil Johannes. Vi er vant til å våkne av en personlig høyttaler som sier at det er på tide å stå opp, så jeg må si det er rart å være bare oss. Men det er utrolig fint å kunne finne roen. Selv om vi savner livet i villaen allerede, forteller Nora.

Ingen av dem har engang tenkt på hva de skal bruke pengepremien på. I torsdagens finale var det Johannes som fikk velge om han ville ta alle pengene selv, eller om han ville dele dem med Nora. Han valgte det siste.

– Vi har ingen planer for hva vi skal bruke de pengene på. Jeg hadde jo ikke i det hele tatt sett for meg at jeg skulle vinne. Men jeg er jo student da, så kanskje jeg bare skal ta ferie resten av studietiden, sier Johannes og ler.

Eirin Bøe/TV 2
Foto: Eirin Bøe/TV 2

Han brukte lang tid inne i villaen med å bli vant til TV-kameraene. Det å date i to måneder på TV er nemlig, naturlig nok, ikke like lett for alle.

– Jeg kjente mer på det enn Nora. I starten tenkte jeg mye over hva jeg sa, men det ble mer naturlig etter noen uker. Men det hendte aldri at jeg tenkte at «dette er noe jeg ikke ønsker at de skal vise».

Likevel: 27-åringen ble aldri helt komfortabel med de mest intense og følelsesladede scenene som oppsto. Fortsatt har paret sett minimalt av programmet, bortsett fra noen klipp på Instagram-kontoen til «Love Island».

– Det kommer til å sitte langt inne for meg å se det verste kliss-klasset og noen av talene. Det stikker i sjela når jeg ser det verste klisset. Jeg har sett noe, og det var vondt å se på.

I videoen under kan du se deltagernes beste triks for å sjarmere

De to har for lengst erklært seg kjærester.

– Ja, vi er kjærester. Det blir rart å komme hjem og å være sammen i hverdagen. Tenk, jeg har jo fortsatt ikke telefonnummeret hans! Ikke vet jeg hvor han bor heller. Nå skal vi bare være sammen og bli kjent på nytt, forteller Nora Haukland, som mener det er «bare kjærlighet» i parene som sto igjen på slutten.

Iselin Nordøy og Omid Rosander, som måtte ta til takke med den «sure» andreplassen, innrømmer overfor VG at de et lite øyeblikk var skuffet over at det ikke gikk hele veien.

Foto: Bjørn Posse Sandboe/TV 2
Foto: Foto: Bjørn Posse Sandboe/TV 2

– Akkurat der og da håpet vi jo at vi skulle vinne. Men det gikk fort over til at vi tenkte mer på at dette eventyret er over. Nora og Johannes er jo supersøte sammen også. Når navnene deres ble ropt opp tenkte vi «søren og, da ble det ikke oss», men nå har vi landet litt og tenker mer på alt som har skjedd i løpet av disse to månedene, sier Omid og Iselin, som også ble kjærester under innspillingen.

Anmeldelse av sesongen: Kjedelig kjærlighetsøy

– Vi har vært veldig trygge på hverandre hele veien, og delte det vi satt på av følelser helt fra starten av. Så vi har allerede opplevd hverandre i nesten alle mulige situasjoner. Vi er ikke stresset for hvordan dette skal gå når vi kommer hjem, medgir Iselin Nordøy til VG.

«Love Island»-vinnerne

Mie og Ali, Nora og Johannes, og Iselin og Omid har kjempet om seieren i «Love Island». Sveip opp for å se hvem som vant.

Nora Haukland og Johannes Klemp hadde fått flest stemmer av seerne, og vant dermed «Love Island 2020». De valgte å dele premiepotten på 300.000 kroner.