Publisert 01. juni 2020
Dagens viktigste nyheter

Her er et knippe av de viktigste nyhetshendelsene fra i dag.

– Dere kommer til å se ut som idioter

Flere amerikanske medier har publisert lekkede lydklipp av Donald Trump, hvor han oppfordrer alle guvernørene i USA til å fengsle demonstrantene. Ifølge Wall Street Journal kaller han også flere av dem svake.

Les saken her.

Politiet støttet demonstrantene

Flere politifolk i USA, blant annet i New York, tok i dag et standpunkt, og knelte for å vise støtte til demonstrantene. Guvernør Andrew Cuomo delte en video på Twitter, med tittelen: «Det er slik forandring begynner».

Les saken her.

Pågrepet etter livsfarlig lastebilkjøring

Føreren som satte kurs mot over 5000 demonstranter på motorveien i Minneapolis er pågrepet. Ingen skal ha blitt truffet av lastebilen, men sjåføren ble sendt til sykehus etter å ha blitt angrepet av demonstranter.

Les saken her.

Rydder etter ødeleggelser

Demonstrasjonene har ført til enorme ødeleggelser på butikker og forretninger i Minneapolis. Nå har lokalbefolkningen begynt oppryddingsarbeidet.

Les saken her.

Brudd i TV-forhandlingene

Telia-eide Get og TV 2 har ikke klart å komme til enighet om ny avtale. Dermed mistet nesten en halv million nordmenn TV 2s kanaler.

Les saken her.

Beklager til norske skiturister

Hele 695 norske corona-tilfeller kan spores tilbake til baren Kitzloch i Sør-Tirol i Østerrike. Nå forteller både kroverten og borgermesteren om sjokkbeskjeden de fikk da de innså smitten de spredte.

Les saken her.

Har du prøvd Peil fra VG?
En annerledes nyhetsapp som gir deg:

▫️ Toppsakene du trenger å vite om
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.