Publisert 16. feb. 2020
– Jeg tror det rammet oss hardt

Det skriver Raylee om problemene med stemmene under MGP-finalen lørdag. Sveip for reaksjoner fra artistene.

FØRST:

På grunn av problemer med NRKs stemmeløsning var det en jury som bestemte hvilke fire som gikk videre til gullfinalen. Du kan lese mer om stemmebråket her.

Damli, brødrene Solli-Tangen, Sondrey og Rein Alexander var blant dem som ikke gikk videre.

Raylee gikk videre til topp fire, men hevder på Instagram at hun har hørt fra folk som ikke fikk stemt på topp to. Hun skriver videre at hun er lei seg for at stemmesystemet knakk sammen: – Jeg tror det rammet oss hardt.

Klokken 21.39 meldte programleder Ronny at stemmingen skulle fungere, men rett før den endelige avgjørelsen dukket det fortsatt opp feilmeldinger. MGP-sjef Stig Karlsen har opplyst at de fikk inn 700.000 stemmer den siste runden.

TONE DAMLI:

«Eg er berre så «steikandes forbanna» på måten dette blei gjort på!», skriver Damli på Instagram søndag. Hun uttrykker også frustrasjon over at innsatsen i finalen ikke hadde noe å si for hvem som gikk videre til topp fire.

SOLLI-TANGEN:

Brødrene Emil og Didrik Solli-Tangen hadde laget et helt nytt sceneshow til finalen. – Vi har brukt masse tid på å sette sammen et fantastisk show og for å engasjere fans frem mot finalen. Men dette har jo ikke vært verdt noen ting, sier Emil Solli-Tangen.

SONDREY:

Artisten Sondrey sier at han så stemmekaoset komme fordi NRK også hadde problemer i delfinale-runden.

– Dette blir som å pugge for harde livet til eksamen, uten at du får karakter. Jeg synes det er rart at NRK ikke brukte det gode, gamle stemmesystemet sitt, fortsetter Sondrey.

REIN ALEXANDER:

– Jeg ble frarøvet muligheten til å vinne, sier Rein Alexander til NRK. Han har jobbet med sceneshowet sitt i et halvt år og synes derfor det var leit at det ikke ble tellende.
Han, så vel som flere av de ovennevnte artistene, benyttet også anledningen til å gratulere Ulrikke med seieren.

ULRIKKE BRANDSTORP:

– Det er dødsstas. Jeg er så lykkelig og glad, sier vinner Ulrikke Brandstorp til VG søndag. Om stemmekaoset sier Brandstorp: – Jeg synger sangen min, så får NRK rett og slett styre med det rundt. Det er ikke mitt bord.