Han står bak noen av tidenes spillsuksesser - nå forlater han Rockstar

Publisert 08. feb. 2020
ROCKSTAR
Foto: ROCKSTAR

Houser har offisielt siste arbeidsdag i mars, men har vært på det som blir beskrevet som en «forlenget pause» siden våren 2019. Take Two har ikke oppgitt noen grunn til at han nå forlater selskapet, og Houser - som sjeldent gir intervjuer - har heller ikke uttalt seg.

Da selskapet avslørte nyheten i forrige uke falt aksjeverdien med fem prosent.

Patrick McMullan / Patrick McMullan
Foto: Patrick McMullan / Patrick McMullan

Houser har vært tungt involvert i selskapets største suksesser, og har skrevet manus til blant annet Grand Theft Auto- og Red Dead-seriene. I 2009 var han sammen med broren på magasinet TIMEs liste over verdens mest innflytelsesrike personer.

ROCKSTAR
Foto: ROCKSTAR

Spillserien har totalt solgt over 280 millioner enheter siden det første spillet i 1997. Rockstar og eierselskapet Take Two estimerte at de tjente 4,8 milliarder kroner etter én dags salg av det som foreløpig er siste utgave av spillet.

Det siste spillet i serien, Grand Theft Auto V, ble mottatt av strålende anmeldelser da det kom i 2013. Av VG fikk det terningkast seks.

Han står bak spill som Grand Theft Auto og Red Dead Redemption. Nå forlater spillskaper Dan Houser selskapet han var med på å starte.

Han startet Rockstar Games helt tilbake i 1998 sammen med broren Sam. Studioet er mest kjent for spill som Grand Theft Auto og Red Dead Redemption, men har også laget Max Payne, LA Noir og Manhunt.